Ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατούσαν και οι δύο της υποψηφίας του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ινστιτούτο Ifop Fiducial.

Εντούτοις, ο Φιγιόν, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου του, εμφανίζεται να χάνει έδαφος.

Από την Τετάρτη, έχασε 1% στο ποσοστό υπέρ του και εμφανίζεται να εξασφαλίζει το ίδιο ποσοστό, 20%, με τον κεντρώο υποψήφιο Μακρόν στον α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, την 23η Απριλίου. Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τη Μαρίν Λεπέν που συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% στην καθημερινή δημοσκόπηση του Ifop.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 63% της Λεπέν (37%), ενώ ο Φιγιόν θα κέρδιζε στο β΄ γύρο της 7ης Μαΐου με ποσοστό 59%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.400 ψηφοφόρων και λαμβάνει υπόψη ότι ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού θα θέσει τελικά υποψηφιότητα.