Ολοένα και πιο προκλητικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενόψει του δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου.
Μετά τις δηλώσεις ότι «εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα» και τις κλιμακούμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζει μουσουλμανική προσευχή αύριο Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά Σοφιά.
Χθες ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, αναφερόμενος στα γεγονότα της νύχτας του πραξικοπήματος, ότι αρνήθηκε να μεταβεί σε ελληνικό νησί.
Στη λίστα των προκλήσεων της Τουρκίας έρχεται να προστεθεί άλλη μια πρόκληση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη όταν η γειτονική χώρα ζήτησε απο το ελικόπτερο του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ να απομακρυνθεί απο την νήσο Παναγιά.
Ήταν σχεδόν σιγουρο οτι η Τουρκία θα προκαλούσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Διοικητή στην περιοχή καθώς η γειτονική χώρα θεωρεί οτι εχει δικαιώματα στην συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΕΘΑ οι Τούρκοι ζήτησαν από το ελικόπτερο που μετέφερε τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ πάνω απο την Παναγιά να απομακρυνθεί. Η Τουρκία θεωρεί οτι εχει την κυριαρχία στις συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου. Να σημειωθεί οτι οι χειριστές του ελικοπτέρου συνέχισαν την πτήση τους.