Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει: «Πληροφορήθηκα με μεγάλη θλίψη και βαθύ σοκ για την ωμή επίθεση στο Μάντσεστερ. Μου ραγίζει την καρδιά η σκέψη ότι γι’ άλλη μια φορά η τρομοκρατία προσπάθησε να σπείρει το φόβο, εκεί που θα πρέπει να υπάρχει η χαρά, να σπείρει το διχασμό εκεί όπου οι νεαροί άνθρωποι κι οι οικογένειές τους θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον βρετανικό λαό και τόνισε:  «Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να πολεμήσουμε εκείνους που προσπαθούν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Υποτιμούν τη δική μας και τη δική σας αντοχή – αυτές οι δειλές επιθέσεις απλώς θα ενισχύσουν τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για να νικήσουμε τους δράστες τέτοιων κακόβουλων πράξεων.»

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε θλίψη και αποτροπιασμό για την επίθεση. Η Γερμανία είναι στο πλευρό των Βρετανών, ανέφερε η καγκελάριος και τόνισε: «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση μόνο θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες».

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την φρίκη και την θλίψη του μετά την επίθεση. Ο ίδιος τόνισε ότι η Γαλλία στέκεται με αποφασιστικότητα στο πλευρό των Βρετανών.