Πριν από λίγη ώρα στη καρδιά της Μελβούρνης ένας οδηγός αυτοκινήτου χτύπησε αρκετά σημαντικό αριθμό πεζών. Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτόρια, ο οδηγός χτύπησε στο κέντρο της πόλης, μεταξύ του σταθμού τρένων στη Φλίντερς Στριτ, ανάμεσα στις οδούς Ελίζαμπεθ και Σουόνστον.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη, με τον αριθμό των τραυματιών να είναι 19, με έναν εξ αυτών να είναι ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο χτύπησε στο κεφάλι και βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων της πόλης σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά 13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τα ΜΜΕ της χώρας (χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν), ο οδηγός είναι αφγανικής καταγωγής και είναι πολύ πιθανό το συμβάν να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με μάρτυρες, το αυτοκίνητο ήταν εκτός ελέγχου και έβλεπαν ανθρώπινα σώματα να «πετάγονται» στον αέρα από τις συγκρούσεις. 'Αλλη μάρτυρας ανέφερε πως το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα απότομα, γεγονός που αποδεικνύει πως ο οδηγός εσκεμμένα παρέσυρε τους πεζούς.

Μόλις τον περασμένο Γενάρη το κέντρο της Μελβούρνης έζησε τον τρόμο όταν ένας Ελληνοαυστραλός πήρε το αυτοκίνητό του και παρέσυρε στον θάνατο 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο μικρά παιδιά, όταν και βρισκόταν σε αμόκ από ναρκωτικά. Τώρα έρχεται ένα ακόμη χτύπημα στην πόλη, το οποίο, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Το συμβάν έγινε στις 16:13 τοπική ώρα (07:13 ώρα Ελλάδος), με την αστυνομία πριν από λίγο να συλλαμβάνει και δεύτερο άτομο που θεωρείται ύποπτο για την υπόθεση. Ζητούν από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή, ενώ μέσω των ειδήσεων στη τηλεόραση ζήτησαν από όσους ήταν στο σημείο τη στιγμή του συμβάντος να πάνε σε αστυνομικό τμήμα και να καταθέσουν τα όσα είδαν.