Η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στο Νταβός της Ελβετίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δημιουργήσει αρκετούς «εχθρούς» με τη στάση του στο μεταναστευτικό και στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα προσπαθήσει να πείσει την παγκόσμια ελίτ ότι το σύνθημά του «Πρώτα η Αμερική» δεν ισοδυναμεί με απομονωτισμό.

Θα μείνει για δύο μέρες στο Νταβός και αύριο Παρασκευή θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον ηγετών και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που θα παραστεί στο Φόρουμ ο Τραμπ, καθώς δεν είχε κληθεί στο παρελθόν ούτε ως επιχειρηματίας να το πράξει. Θα είναι ωστόσο ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος μετά τον Κλίντον το 2000 που θα το πράξει.

«Θα πω στον κόσμο πόσο μεγάλη είναι η Αμερική και πόσο καλά τα πάει. Η οικονομία μας τώρα ανθεί και με όλα όσα κάνω θα πηγαίνει όλο και καλύτερα… Η χώρα μας επιτέλους ΚΕΡΔΙΖΕΙ ξανά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter πριν αναχωρήσει για την Ελβετία.

«Πηγαίνουμε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για να πούμε στον κόσμο ότι η Αμερική είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις», είχε δηλώσει την Τρίτη από την πλευρά του ο Γκάρι Κον, σύμβουλος επί των οικονομικών του Τραμπ, που πρόσθεσε:

«"Η Αμερική πρώτα" δεν σημαίνει ότι η Αμερική είναι μόνη της. Όταν αναπτυσσόμαστε εμείς, αναπτύσσεται ο κόσμος. Όταν ο κόσμος αναπτύσσεται, αναπτυσσόμαστε εμείς. Είμαστε μέρος του και είμαστε μέρος μιας παγκόσμιας οικονομίας. Και ο πρόεδρος το πιστεύει αυτό».