Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η εκπαίδευση του Πεζοναύτη (Private First Class/PFC) “Chesty XV” προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη – ανεπίσημη – εμφάνισή του στους ανωτέρους του και στο κοινό στις 9 Ιουλίου 2018, πάντα με την ιδιότητα του «εκπαιδευόμενου» (Recruit).

Ο λόγος για τη νέα επίσημη μασκότ του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών “Chesty XV”, ο οποίος από τις αρχές του 2019 θα αντικαταστήσει τον Λοχία Πυροβολητή “Chesty XIV”, που συνταξιοδοτείται μετά από πενταετή ευδόκιμη υπηρεσία στο Σώμα.

Ο “Chesty XV” είναι ένα νεαρό σκυλί ράτσας English Bulldog, ενός έτους, το οποίο παρουσιάστηκε στη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Σώματος των Πεζοναυτών στην Ουάσιγκτον. Τότε, τη μέρα εκείνη, συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο «παραδίδων» παλιοσειρά Λοχίας Chesty XIV, στον αντικαταστάτη του εκπαιδευόμενο «ψάρακα» Πεζοναύτη Chesty XV, παρουσία του ίδιου του Διοικητή Στρατηγού του Σώματος των Πεζοναυτών και του Αρχιλοχία του Σώματος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα “Chesty” δίδεται δεκαετίες τώρα στην κάθε νέα μασκότ των Αμερικανών Πεζοναυτών, προς τιμήν του πλέον παρασημοφορημένου Πεζοναύτη στην ιστορία του Σώματος, του Αντιστράτηγου Lewis “ Chesty” Puller, ο οποίος πολέμησε σε τρεις πολέμους και μεταξύ άλλων τιμήθηκε με πέντε Ναυτικούς Σταυρούς, ένα Σταυρό Διακεκριμένης Υπηρεσίας του Στρατού, καθώς και έναν Ασημένιο Σταυρό!

Η υπηρεσία στο Σώμα του κάθε νέου “Chesty” ξεκινά περίπου ενός έτους, διαρκεί πέντε χρόνια με τον βαθμό του Δεκανέως και αποστρατεύεται μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας, στα έξι του, ως Λοχίας, παραμένοντας εφ’όρου ζωής με τον μέχρι τότε «ζευγάρι» του κανονικό Πεζοναύτη-εκπαιδευτή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο