Μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι ο ISIS έχει πιάσει 700 ομήρους, ανάμεσά τους Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί υπήκοοι τόσο των ΗΠΑ όσο και ευρωπαϊκών χωρών πιάστηκαν όμηροι. Όλοι σιωπούν σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν σε αρκετές τοποθεσίας και πρόσφατα άρχισαν να επεκτείνουν την περιοχή της παρουσίας τους – 130 οικογένειες, σχεδόν 700 άτομα, πιάστηκαν όμηροι εκεί», είπε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του. 

Παράλληλα ο Πούτιν είπε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει στείλει τελεσίγραφο στη Ρωσία ότι θα εκτελεί δέκα άτομα την ημέρα, αλλά δεν ανέφερε ποια είναι τα αιτήματα των τρομοκρατών.

Κατηγόρησε, μάλιστα τις ΗΠΑ για «καταστροφική αποτυχία» κάνοντας λόγο για κακή διαχείρηση στην πολιτική τους στη Συρία, επισημαίνοντας ότι οι εξτρεμιστές επέκτειναν τον έλεγχό τους σε εδάφη που ελέγχει η Αμερική και οι υποστηριζόμενες από αυτή δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο τζιχαντιστές της τρομοκρατικής ογάνωσης επιτέθηκαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ της Συρίας κι έπιασαν εκατοντάδες ομήρους. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αδιαφόρησαν στη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Απήγαγαν αμάχους, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε ο Ρώσος υποστράτηγος Βλαντίμιρ Σαφτσένκο για τις 130 με περίπου 700 άτομα οικογένειες που έπιασαν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές  στο Χατζίν.