Ο Κρις Χίτον-Χάρις, υφυπουργός Brexit στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει μια περαιτέρω αναβολή στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Απλώς δεν μπορώ να στηρίξω μια περαιτέρω παράταση του Άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισαβώνας) και αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορώ να παραμείνω στην κυβέρνηση» ανέφερε στην επιστολή του προς την πρωθυπουργό.

Η Τερέζα Μέι συναντάται αυτήν την ώρα με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν για να προσπαθήσουν να εκπονήσουν έναν συμβιβασμό για το Brexit.

Η Μέι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μία παράταση της προθεσμίας του Brexit σε μία προσπάθεια να λυθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο εκπρόσωπος των Εργατικών παραδέχθηκε πως ο χρόνος εξαντλείται για να βρεθεί ένας τρόπος να αρθεί το αδιέξοδο στο κοινοβούλιο σχετικά με ένα σχέδιο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε πως νομικά δεσμευτικές αλλαγές στην προτεινόμενη μελλοντική σχέση με την ΕΕ θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις ανησυχίες των Εργατικών για τη χωριστή Συμφωνία Αποχώρησης.