Μια αμήχανη στιγμή που όμως θα μπορούσε να είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί για την ίδια, έζησε η Τερέζα Μέι κατά την άφιξή της στο Βερολίνο. Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας πραγματοποίησε περιοδεία σε Γαλλία και Γερμανία, εν όψει της Συνόδου της ΕΕ, όπου υποτίθεται ότι θα εξεταστεί το αίτημα του Λονδίνου για παράταση του Brexit.

Κατά την άφιξή της στην καγκελαρία, η Τερέζα Μέι δεν βρήκε κανέναν να την υποδεχθεί. Η ίδια βγήκε από το αυτοκίνητο, περπάτησε αγέρωχη (αν και ελαφρώς αμήχανη) στο κόκκινο χαλί, κατευθυνόμενη στο εσωτερικό του κτιρίου.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Μέι βγήκε από το κτίριο μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ. Στάθηκαν στο κόκκινο χαλί, χαμογέλασαν στους φωτογράφους, αντάλλαξαν τις γνωστές κουβέντες που συνηθίζονται κατά την υποδοχή των ηγετών.

Προφανώς, κάτι πήγε λάθος στη συνεννόηση κατά την άφιξη της Βρετανής πρωθυπουργού και δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως η καγκελάριος για να την υποδεχθεί.

Πάντως, στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε περιλαμβάνεται και μια προηγούμενη αμήχανη στιγμή: Ήταν Δεκέμβριος του 2018 όταν η Μέι έφτανε και πάλι στην καγκελαρία. Τότε, η Μέρκελ την περίμενε όντως στο κόκκινο χαλί, αλλά η πόρτα του αυτοκινήτου δεν άνοιγε.

Προφανώς, κάποιος την είχε κλειδώσει. Γρήγορα βέβαια δόθηκε η λύση. Και για να ειπωθεί και κάτι στην χειραψία, η πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον «κακό καιρό» του Βερολίνου...