Αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες και το δυναμικό όλων των υπηρεσιών που επιχειρούν στην Εύβοια, καθώς η φωτιά παραμένει σε αρκετά μέτωπα.

  

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, στο οποίο υπήρξε αναζωπύρωση είναι στο χωριό Μακρυμάλλη. Ωστοσο αεροσκάφη και ελικόπτερα έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις νερού ώστε να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς.

 Τέσσερα τα επικίνδυνα μέτωπα στη φωτιά στην Εύβοια

Τα μέτωπα εστιάζονται αυτή την ώρα σε δύσβατα σημεία δυο χιλιόμετρα από το χωριό Σταυρός. καίγοντας συμπαγές δάσος. Το χωριό έχει εκκενωθεί, ωστόσο υπάρχουν χαράδρες με πολλές εστίες μεταξύ των χωριών Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, καθώς και Πλατανιά.

Σύμμαχος των πυροσβεστών στο έδαφος και των πιλότων των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού είναι ο καιρός καθώς στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και θα στραφούν σε ανατολικοί από βοριάδες βοηθώντας στο να μην «τρέχει» η φωτιά όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

 Παρόμοια θετική πρόβλεψη, όσον αφορά, τον καιρό και ειδικά τους ανέμους υπάρχει και για τις επόμενες 3-4 ημέρες με τους ανέμους να μην προβλέπεται να είναι ισχυρότεροι από 3-4 μποφόρ.

 Στην Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοντά στους ανθρώπους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Εύβοια, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος», ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση στα διάφορα πύρινα μέτωπα.

 Παρόντες ήταν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο νέος Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Διρφύων -Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, και οι βουλευτές Νέας Δημοκρατίας του νομού Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου και Αθανάσιος Ζεμπίλης.

 Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη με τις φλόγες, ανακοίνωσε πως θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν στην περιουσία τους και προανήγγειλε πως το επόμενο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσουν δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία.

 Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη σε περιοχή έξω από το χωριό Μακρυμάλλη στην κεντρική Εύβοια, για να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσε την πυρκαγιά.