Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τους δημοσιογράφους Τηλέμαχο Σαντοριναίο και Χαρά Ξάνθη, μίλησε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου για την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Αναφερόμενος στη μνημειώδη συλλεκτική σειρά βιβλίων «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», που προσφέρει αποκλειστικά και μόνο η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Χατζηβασιλείου επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι «είναι πάρα πολύ χρήσιμο το γεγονός ότι προσφέρετε την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους διότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που εκτιμώ ότι ο καθένας μας πρέπει κάποια στιγμή να έχει στη βιβλιοθήκη του».

Όσο αφορά τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι επρόκειτο για «ένα από τους πατέρες της ελληνικής ιστορίας». «Είναι οδηγός θα έλεγε κανείς, πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο και πραγματικά συγχαρητήρια που δίνετε την ευκαιρία στον απλό κόσμο να έχει πρόσβαση σε τέτοια κείμενα μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας», συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Χατζηβασιλείου επισήμανε πως οι περιγραφές του Παπαρρηγόπουλου πολλές φορές είναι «τόσο επίκαιρες που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι γράφτηκαν δεκαετίες πριν και εφαρμόζονται ακόμα και σήμερα το 2019 άρα αυτό καθιστά το έργο μοναδικό».