Αναφερόμενη στην πρόταση του ΜέΡΑ25 για την υποψηφιότητα της κας Φύσσα για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, η δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, τόνισε πως «είναι προφανές ότι το θέμα ήταν καθαρά επικοινωνιακό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το είχε κοινοποιήσει σε εκείνη πρώτα».

«Η κα Φύσσα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι καλοπροαίρετος, πάντα σκέφτεται πρώτα ένα καλύτερο σενάριο ίσως από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Αρχικά δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι τέθηκε σοβαρά το όνομά της. Θεωρώ ότι και εκείνη αιφνιδιάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό», υπογράμμισε η Ελευθερία Τομπατζόγλου.

«Εμένα πιο πολύ με σόκαρε η ανακοίνωση που βγήκε εν συνεχεία, που λέει ότι μέσω της αρνήσεως της ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο δηλαδή ότι ήταν σωστή η επιλογή μας. Το οποίο επίσης ήταν εντυπωσιακό, δηλαδή παρέβλεψαν τελείως, δεν απάντησαν καν στο γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί. Θεωρώ ότι η δεύτερη ανακοίνωση ήταν ακόμα χειρότερο από το πρώτο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις προτάσεις που έχει δεχτεί να εμπλακεί με την πολιτική, η δικιηγόρος της οικογένειας Φύσσα σημείωσε πως «δεν είναι η πρώτη φόρα που συμβαίνει αυτό», και ίσως όπως είπε η ίδια «να είναι από τις πιο απροκάλυπτες αλλά δεν είναι η πρώτη φορά και έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια να κρατήσει αρκετές ισορροπίες».

«Δηλαδή αυτοί οι οποίοι έχουν επιχειρήσει να την προσεγγίσουν ή να τη χρησιμοποιήσουν έχει καταφέρει να τους βάλει με τον τρόπο της στη θέση τους. Και αυτοί που την ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση, όχι να αποδεχτεί τέτοια πρόταση αλλά και καμία πρόταση που να έχει να κάνει με την ανάμιξή της στην πολιτική. Είναι ταγμένη στον αγώνα της», συμπλήρωσε.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στο κόμμα του κου Βαρουφάκη και αυτό μου κάνει εντύπωση πως αυτή η απόφαση ελήφθη ελαφρά τη καρδιά προφανώς χωρίς να σκεφτούν και τις συνέπειες», κατέληξε.