Για τις βαριές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τη μήνυση που κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Σάμπυ Μιωνή, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» με τους Θανάση Φουσκίδη,  Ανδρέα Παπαδοπούλο και Δάφνη Καραβοκύρηο δικηγόρος του επιχειρηματία, Πέτρος Πανταζής.

Ο Πανταζής απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρωτοβουλία της πρεσβείας του Ισραήλ απάντησε πως «καμία συνάντηση δεν έγινε με πρωτοβουλία καμίας πρεσβείας, ή κυβερνήσεως. Η συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου του 2016 ήταν με πρωτοβουλία εκδότη εφημερίδας».

«Ουδεμία συνάντηση δεν έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Ισραήλ» τόνισε ξανά στη συνέχεια.

«Η μήνυση αφορά βαρύτατα κακουργήματα. Είναι απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος. Είναι δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου και είναι και σύσταση πολιτικής συμμορίας» υπογράμμισε.

«Πιστεύουμε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα χρεωθεί για προκαταρκτική εξέταση, όπου πλέον εκεί ο κ. Μιωνή θα κληθεί από τον εισαγγελέα και οποιαδήποτε περαιτέρω στοιχεία έχει εκτός αυτών που έχουν ήδη κατατεθεί στη μήνυση, θα τα δώσει ενώπιων των εισαγγελικών αρχών» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως δεν πρέπει ορισμένοι να βιάζονται «να πουν ότι όλα αυτά έγιναν με πρωτοβουλίες της ισραηλινής πρεσβείας, ότι αφορούσαν εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, νόμιμες απαιτήσεις κλπ.».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως «δεν είχε γίνει αντίστοιχη συνάντηση με την προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή κατέθεσε μήνυση για σειρά σοβαρών κακουργηματικών πράξεων στρεφόμενος κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στην εν λόγω μήνυση ο κ. Μιωνή εκτός του κ. Παπαγγελοπούλου, στρέφεται κατά ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.