Μετά το λουκέτο στα σχολεία λόγω κοροναϊού, οι συναρμόδιοι υπουργοί βρίσκονται σε συνεχή επαφή και με αλλεπάλληλες συσκέψεις θα επιχειρήσουν αν δώσουν λύσεις στους γονείς-εργαζόμενους που θα πρέπει να μείνουν σπίτι λόγω των παιδιών τους.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη  στο υπ. Οικονομικών διευρυμένη σύσκεψη υπουργών σχετικά με τα μέτρα διευκόλυνσης γονέων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία και πανεπιστήμια για 15 ημέρες λόγω κοροναϊού.

 Στη σύσκεψη μετέχουν εκτός από το οικονομικό επιτελείο και τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα και οι υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

 Ενώ το αρχικό σενάριο του ΥΠΟΙΚ ήταν οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν τις επόμενες ημέρες, οι εξελίξεις τους πρόλαβαν καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο οικονομικό επιτελείο ανακοινώθηκε από τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια η 14ήμερη αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλες τις βαθμίδες (από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι Πανεπιστήμια) αλλά και τα φροντιστήρια για να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Ετσι, οι συναρμόδιοι υπουργοί θα ανακοινώσουν, αφού καταλήξουν, τι θα ισχύσει με τις γονικές άδειες.