Το ζήτημα των ηλικιών που είναι πιο ευαίσθητες απέναντι στη νόσο του κοροναϊού τέθηκε, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Οι αναφορές σε συμπτώματα και σε πιο νεαρές ηλικίες φαίνεται να έχουν θορυβήσει όλους τους πολίτες και ο λοιμωξιολόγος που έχει αναλάβει ρόλο «στρατηγού» στη μάχη απέναντι στη νόσο, έδωσε απαντήσεις με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, η νόσος χτυπάει σε ποσοστό 70% τους ανθρώπους που είναι ηλικίας 30 - 69 ετών. Υπό αυτό το πρίσμα, αυτοί αποτελούν τα πιο συχνά κρούσματα με, όπως είναι φυσικό, διαβαθμίσεις στη σοβαρότητά τους ανάλογα με την ακριβή ηλικία και το ιστορικό.

Από εκεί και πέρα, για τις νεαρές ηλικίες, το ποσοστό φτάνει σε παγκόσμιο επίπεδο περί το 13%, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό. Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι το ποσοστό αυτό ενδέχεται να είναι πιο υψηλό καθώς πολλές φορές στις νεαρές ηλικίες παρουσιάζεται εμφάνιση της νόσου ασυμπτωματικά.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, δεν φοβάται προς το παρόν για την υγεία των μικρών παιδιών. Πρόσθεσε, όμως, ότι φοβάται για τα παιδιά ως φορείς της νόσου και της μετάδοσης αυτής σε άτομα με μεγαλύτερη ηλικία.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι τα ποσοστά θα πρέπει να κινούνται σε γενικές γραμμές σε ίδια επίπεδα και στη χώρα μας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη ακριβή δεδομένα. Παρέπεμψε δε, σε επόμενη ενημέρωση των πολιτών καθώς, όπως είπε, περιμένει άμεσα να έρθουν νέα στοιχεία γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα στην επιφάνεια.