Την εξάπλωση του κοροναϊού για κάθε χώρα προβλέπει ειδική εφαρμογή που έφτιαξε γερμανικό ινστιτούτο. Συγκεκριμένα πρόκειται γι  το  Ινστιτούτο Robert Koch και το μοντέλο προβλέπει την εξέλιξη της πορείας των κρουσμάτων, ενσωματώνοντας την επίδραση των αλλαγών στη συμπεριφορά του πληθυσμού ανάλογα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις ανά περίπτωση.

 

Οι Γερμανοί επιστήμονες σημειώνουν ότι τα συνήθη επιδημιολογικά μοντέλα δεν μπορούν να αποτυπώσουν την επίδραση των συγκεκριμένων μέτρων στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας και υπογραμμίζουν ότι χωρίς μέτρα θα είχε ήδη καταγραφεί εκθετική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. 

Η πρόγνωση για την Ελλάδα

  

Το γράφημα για την περίπτωση της Ελλάδας δείχνει ήπια αύξηση κρουσμάτων εντός έξι ημερών

grafima-koronoios-ellada-24-3-2020

Σύμφωνα με το μοντέλο του γερμανικού ινστιτούτο, το οποίο παρουσιάζει μια μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση των κρουσμάτων, στην Ελλάδα προβλέπεται μικρή αύξηση εντός εξαημέρου.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη στην Ελλάδα θα καταγραφούν 787 κρούσματα την Τετάρτη 25/3, 848 κρούσματα την Πέμπτη 26/3, τα 913 την Παρασκευή 27/3, τα 947 το Σάββατο 28/3.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα