«Ο δημόσιος τομέας της υγείας είναι η αιχμή του δόρατος και έτσι πρέπει, αλλά δεν πρέπει στην μάχη να διαχωρίζουμε τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Όλοι οι γιατροί, και στον ιδιωτικό τομέα είναι παρόντες, διατίθενται κλίνες ΜΕΘ, υπάρχει πρόβλεψη αποσυμφόρησης των δημοσίων νοσοκομείων από άλλα περιστατικά που δεν παύουν όσο υπάρχει ο κορωνοϊός. Δεν έχουν πάψει τα εμφράγματα, δεν έχουν πάψει τα εγκεφαλικά, δεν έχουν πάψει οι νεοπλασίες».

Τα παραπάνω τόνισε ο επεμβατικός πνευμολογός και Πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος κ. Ηρακλής Τιτόπουλος μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος»

«Ούτε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας δεν μπορούν να ενταχθούν όσα ακούγονται περί χρηματικών ποσών που θα πάρουν οι ιδιωτικές κλινικές από την Πολιτεία. Πρέπει να καταλάβουν όλοι και σας το δηλώνω υπεύθυνα, πως είναι μια στιγμή που όλοι ο Έλληνες δείχνουν τον πατριωτισμό τους, ο καθένας προς τον συνάνθρωπο και τον συμπολίτη και είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι Έλληνας αυτές τις στιγμές».

Ο κ. Τιτόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το σύντομο του χρόνου δημουργίας επαρκών «όπλων» κατά της πανδημίας (φάρμακα, κλπ), αλλά όχι ως προς τη διάρκεια της μάχης: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εργαστήριο στον κόσμο που να μην ψάχνει φάρμακο ή εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Χρειάζεται όμως μια φάση ημερίας, πριν τον τελικό αποτέλεσμα και δεν γίνεται να διατεθεί κάτι ευρέως, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές, για να είμαστε σίγουροι για τις πιθανές παρενέργειες κλπ. Από την άλλη η διασπορά που αρχίζει να αυξάνεται στην Αφρική, δείχνει πως δεν ισχύει αυτό που πίστευαν κάποιοι ότι η ζέστη θα εξαφανίσει τον ιό».

Σε ό,τι αφορά στους θανάτους νεότερων ανθρώπων, χωρίς εμφανή υποκείμενα νοσήματα ο κ. Τιτόπουλος σημείωσε: «Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να εφησυχάζει. Μπορεί λόγω του κορωνοϊού να λειτουργήσει κάποιο πρόβλημα που προϋπήρχε, ένας θρόμβος π.χ. που μπορεί να προκαλέσει μια εμβολή. Μπορεί να παίζει ρόλο ακόμα και η παχυσαρκία. Τον συγκεκριμένο κορωνοϊό ακόμα τον μαθαίνουμε».