Απίστευτες είναι οι εικόνες από νωρίς το πρωί έξω από υποκαταστήματα τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας με πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους να συνωστίζονται, προκειμένου να λάβουν συντάξεις ή να τακτοποιήσουν οφειλές.

Τόσο τα μέτρα προστασίας όσο και οι αποστάσεις ασφαλείας, καθώς ο ένας είναι δίπλα στον άλλον, αγνοώντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού.

Κάποιοι περιμένουν για να εξυπηρετηθούν στα ταμεία είτε για να πληρώσουν υποχρεώσεις ή και για να κάνουν αναλήψεις χρημάτων.

Πολλοί είναι εκείνοι που φορούν μάσκες και γάντια, όμως, υπάρχει πολύς κόσμος, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ουρές σχηματίστηκαν και έξω από τραπεζικά καταστήματα των Πατρών

Οι πολίτες ανέμεναν είτε για να χρησιμοποιήσουν ATM είτε για να εισέλθουν στις τράπεζες. Στα τραπεζικά καταστήματα, πλέον, εισέρχονται σταδιακά, ελάχιστα άτομα.

Πάντως, κατά γενική ομολογία τηρούνταν τα μέτρα απόστασης μεταξύ των πολιτών στις ουρές.

Χθες, έγινε το αδιαχώρητο στην παραλία της Πάτρας, με τον κόσμο να γεμίζει την παραλιακή ζώνη της Αχαϊκής πρωτεύουσας.



Συνεχίζεται και σήμερα η εικόνα με τις ουρές έξω από τις τράπεζες στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο, έξω από υποκατάστημα τράπεζας, υπάρχουν ουρές κυρίως από συνταξιούχους, καθώς είναι ημέρα καταβολής συντάξεων αλλά και για την είσπραξη κάποιων επιδομάτων.

Από νωρίς το πρωϊ ο κόσμος περιμένει υπομονετικά τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί από την τράπεζα, αφοί πολλοί δεν γνωρίζουν πώς να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά.

Αρκετοί φορούν μάσκες και γάντια, ενώ προσπαθούν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε κάτοικος Ηρακλείου στο φακό του «MEGA Mag» και την Ευαγγελία Μαρινάκη, πως περιμένει έξω από την τράπεζα τουλάχιστον 40 λεπτά προκειμένου να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.