Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα αναφορικά με την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα έστειλε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τη νόσο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο στρατηγός στη μάχη απέναντι στη νόσο επεσήμανε ότι η διαρκής μείωση των κρουσμάτων μας αποδεικνύει ότι η πορεία του ιού αρχίζει σταδιακά να φθίνει.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας αποτελεί ένα θετικό σενάριο αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί λόγος εφησυχασμού. Ακόμη, τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ενώ, αναφορικά με τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν θα περιμένει η ομάδα του υπουργείου Υγείας τον μηδενισμό των κρουσμάτων προκειμένου να ανακοινώσει περιορισμό των μέτρων για τον κοροναϊό. Από εκεί και πέρα, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει στην επόμενη ημέρα και μεγάλη προσπάθεια για να αναγνωρίσεις εγκαίρως τις εστίες αναζωπύρωσης του ιού.
Αναφέρθηκε δε, και στο φαινόμενο της ανοσίας για να σημειώσει πως κανείς δεν έχει στα χέρια του δεδομένα ενώ σημείωσε ότι, μέχρι να υπάρξει εμβόλιο, η κατάσταση θα είναι δυναμική: «Θα παίρνουμε και θα μειώνουμε μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες και τα κρούσματα».