Για τα αντανακλαστικά της Κύπρου μετά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, «γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας της Τουρκίας να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε την Τουρκία να περιφρονεί το διεθνές δίκαιο, μια Τουρκία εν μέσω πανδημίας, όπου όλα τα κράτη έχουν σαν μέλημα την ασφάλεια των λαών, εκείνη προχωρεί σε νέες παραβάσεις».

Σε όλη αυτήν την κατάσταση «η Ευρώπη είναι δυστυχώς απούσα», υποστήριξε ο κ. Κούσιος και πρόσθεσε πως «η ΕΕ θα έπρεπε να είναι η ίδια παρούσα και όχι μόνο κράτη μέλη της», εννοώντας την παρουσία γαλλικών δυνάμεων στο νησί.

«Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο μέτωπο της πανδημίας, τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών είναι ενθαρρυντικά για τη γειτονική Κύπρο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει να μειώνεται. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυπριακής κυβέρνησης, η 29η Απριλίου θα αποτελέσει ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.