Ως την πιο κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και την επιστροφή της χώρας σε μια μορφή νέας κανονικότητας αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τη δεύτερη φάση της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της covid-19.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων, η δεύτερη φάση είναι περισσότερο κρίσιμη από την πρώτη και πλέον πιο πολλά πράγματα κρίνονται από τη στάση που θα διατηρήσουν οι Έλληνες πολίτες. «Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς. Όσο λιγότερο τα τηρήσουμε, τόσο πιο εύκολα θα επιστρέψουμε ξανά σε νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι με νέα εργαλεία ελέγχου, σχέδιο προσαρμοσμένο στη νέα καθημερινότητα και προσήλωση στην ασφάλεια των πολιτών η κυβέρνηση θα καταφέρει, με τη συνδρομή όλων των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από την υγειονομική κρίση. «Είμαστε εδώ, σε μία κρίσιμη καμπή της εξέλιξης της πανδημίας και, όσο πιο πιστοί παραμείνουμε στην εφαρμογή των κανόνων για τη σταδιακή άρση των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα», τόνισε.

Μάλιστα, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να έχουμε δικαιολογίες και μέχρι τις 4 Μαΐου να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας. Τέλος, ο υφυπουργός κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα και να προσπαθήσουν, όπως και κατά την πρώτη φάση, να τηρήσουν πλήρως όσα χρειάζονται για να τελειώσει η κρίση πιο γρήγορα για την Ελλάδα.