«Δεν μεταδίδεται ο κοροναϊός από τα κουνούπια» επανέλαβε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι υπάρχουν κάποια σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες για την προστασία τους.

 Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε την ιδιαίτερη σημασία του καλού αερισμού σε σπίτια και εργασιακούς χώρους, πρακτική που και το καλοκαίρι θα βοηθήσει στον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού.

 «Ο καλός αερισμός και το καλοκαίρι θα είναι σημαντική παράμετρος και ελπίζουμε και οι θερμοκρασίες να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Ο ρόλος της σίτας στην προστασία του σπιτιού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως σχολίασε και την χρήση σίτας, η οποία όπως είπε είναι ένα σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση μιας άλλης νόσου, εκείνης του ιού του Δυτικού Νείλου. «Φυσικά, η σίτα αποτελεί σημαντική παράμετρος για την αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

 Η επιτροπή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού θα μπορούσε να ανακοινώσει μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης των σίτων στα παράθυρα. «Είναι ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί και θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε. Η Ελλάδα κατέγραφε πέρσι τουλάχιστον 6 θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιού.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα