Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η μετακίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα μεταξύ των νομών και τη νήσο Κρήτη, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ακόμη ότι, αν δεν υπάρξει κάποια ραγδαία αλλαγή, από 25 Μαΐου θα αρχίσει να επιτρέπεται και η πρόσβαση στα νησιά, με την απόφαση αυτή να μην είναι ακόμη βέβαιη και να αναμένεται να επιβεβαιωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τόνισε δε, ότι από 17 Μαΐου θα ανοίξουν και οι Ιεροί Ναοί προκειμένου να μπορούν οι πιστοί να επιστρέψουν στις Εκκλησίες. Διευκρίνισε ο αριθμός των πιστών διαμορφώνεται με βάση την αναλογία 1 άτομο ανά 10τμ, με απόσταση 1, 5 μέτρων μεταξύ των ατόμων. Ως παράδειγμα, επεσήμανε ότι, αν πρόκειται για χώρο λατρείας 800 ή 1000 τμ. θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 50 άτομα, ενώ σημείωσε ότι παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας και υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα υπάρξει σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Στην κατεύθυνση αυτή, «πρέπει να υπενθυμίσουμε την τήρηση των αποστάσεων» υποστήριξε ο Υφυπουργός, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι παρατείνονται μέχρι τις 21Μαϊου τα μέτρα κυκλοφορίας για όσους διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

Μάλιστα, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο Υφυπουργός απηύθυνε δημόσια ευχαριστίες στο νοσηλευτικό προσωπικό και το ιατρικό προσωπικό, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή.

«Η γενική εικόνα είναι ότι τηρήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης. Την επόμενη εβδομάδα μένει να μας το επιβεβαιώσουν και οι αριθμοί», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.