Το 1994, ο φωτογράφος του περιοδικού TIME, James Nachtwey, υπήρξε μάρτυρας των καταστροφικών συνεπειών της γενοκτονίας στη Ρουάντα. Δύο δεακετίες μετά, ξαναθυμόμαστε τις δυνατές εικόνες του από τη νοσηρή αυτή  στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας. 

Η σφαγή στο Nyarabuye πραγματοποιήθηκε στον περίβολο μιας Καθολικής Εκκλησίας και σχολείου. Εκατοντάδες Τούτσι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, σφάχτηκαν εν ψυχρώ. Ρουάντα, 1994. 

Στην κλινική του Ερυθρού Σταυρού στην Nyanza, οι Τούτσι που είχαν απελευθερωθεί από το στρατόπεδο του θανάτου υποβλήθηκαν σε θεραπεία 

Οι επιζώντες κοντά στη Nyanza ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, όταν απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις των ανταρτών Τούτσι, Ρουάντα, 1994. 

Οι Χούτου που κατέφυγαν στο Ζαΐρ δημιουργήσαν αχανείς καταυλισμούς στις πεδιάδες κάτω από τα ηφαίστεια, έξω από την πόλη της Γκόμα το 1994 

Πρόσφυγες που περίμεναν στη σειρά για να λάβουν ιατρική βοήθεια στο Ζαΐρ. Κάποιοι πέθαναν περιμένοντας, 

Χιλιάδες θάφτηκαν μαζί, ανώνυμα, σε κοινούς τάφους 

Πρόσφυγες που μόλις τους είχε χτυπήσει η χολέρα μεταφέρθηκαν σε έναν από τους ιατρικούς σταθμούς επείγουσας βοήθειας στο Ζαΐρ, 1994. 

Η ενδοφλέβια επανυδάτωση ήταν κρίσιμη για την αναζωογόνηση των θυμάτων της χολέρας, Ζαΐρ, 1994. 

Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ασθένεια, Ζαΐρ, 1994. 

Μια μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ζαΐρ συστάθηκε στο ορφανοτροφείο, για να βοηθήσει να σωθούν τα παιδιά που είχαν μολυνθεί από τη χολέρα, Ζαΐρ, 1994. 

Μετά από αρκετές ημέρες, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε με γρήγορο ρυθμό. Οι νεκροί στοιβάζονται στην άκρη του δρόμου στο Ζαΐρ αντί να θαφτούν, εντείνοντας έτσι τον καλπασμό της επιδημίας, 1994.