Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικές Αρχές, που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από κάμερες δρόμων της περιοχής. Μάλιστα σε ένα από αυτά καταγράφεται η 16χρονη σε έναν δρόμο, κοντά στο σπίτι της, περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Κλειδί, δε, αποτελεί και η εξέταση του κινητού τηλεφώνου της ανήλικης, που έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, θα εντοπιστούν και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων όσων βρίσκονταν στην περιοχή το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατός της προήλθε από βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση. Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, που πραγματοποίησε αυτοψία στο εκκλησάκι όπου βρέθηκε νεκρή η μαθήτρια, εκτίμησε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβει κάποιος στη στέγη του ναού, που είναι υπό κατασκευή, ενώ και η σκαλωσιά που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία είναι εξαιρετικά ασταθής.

Παράλληλα, ερευνώνται και οι συνομιλίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να σχηματισθεί πλήρως το παζλ που θα απαντήσει στο γιατί και το πώς κατέληξε νεκρό το κορίτσι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 27χρονος αστυνομικός παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με την 16χρονη μαθήτρια στις 02.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και στη συνέχεια είπε πως την άφησε και έφυγε σπίτι της.

Ανακοίνωση της Ένωση; Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων:

Την ίδια ώρα η αστυνομία κάνει έκκληση να μην παρασύρεται ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων να εκδίδει ανακοίνωση σχετικά με το θρίλερ που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα με το θάνατο της 16χρονης.

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της 16χρόνης που βρήκε τραγικό θάνατο πρωινές ώρες της 15-07-2020 στην περιοχή του προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα.

Διά της παρούσης όμως θέλουμε να εκφράσουμε και την απόλυτη στήριξη στους συναδέλφους μας του Τ.Α. Τρικάλων που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την τραγική αυτή υπόθεση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο η 16χρόνη ανήλικη. Η Υπηρεσιακή τους πορεία έχει αποδείξει το ήθος τους, την αξιοπρέπεια τους και την αυταπάρνηση τους πολλάκις στο παρελθόν και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Καλούμε τους Τρικαλινούς πολίτες να μην υιοθετούν φήμες και διαδόσεις και να εμπιστευτούν τα επίσημα όργανα της πολιτείας που έχουν οριστεί γι αυτό το σκοπό, περιμένοντας σε κάθε περίπτωση τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών.

Αναπάντητα ερωτήματα

Οι έρευνες μπορεί να προχωρούν, ωστόσο τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση – θρίλερ παραμένουν αναπάντητα.

Την ώρα που οι αστυνομικοί ψάχνουν απαντήσεις στο τελευταίο τηλεφώνημα και η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για «βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ ύψους», οι γονείς της κοπέλας ξεσπούν επιμένοντας στον αρχικό ισχυρισμό τους, ότι δηλαδή σκότωσαν την κόρη τους και ότι δεν αυτοκτόνησε.

«Μας σκότωσαν το κορίτσι», υποστηρίζει η μητέρα στην κάμερα της ιστοσελίδας trikalaola.

«Περιμέναμε να έρθει η Μαρία, ξαφνικά άκουσα φωνές», είπε η μητέρα, προσθέτοντας ότι βγήκε από το σπίτι φωνάζοντας «Μαρία-Μαρία».

Η αστυνομία ρώτησε τη μητέρα γιατί φωνάζει και εκείνη απάντησε ότι άκουσε φωνές από ένα κοριτσάκι που της φάνηκε ότι είναι η κόρη της.