Ρεπορτάζ
Ρεπορτάζ Πέτρος Κουσουλός
Screenshot_2020-08-17-_Ειναι-πιθανο-ενα-δευτερο-κυμα-του-ιου-το-καλοκαιρι_-Μαγιορκινης-στους-Αταιριαστους-ΣΚΑΙ-11-6-20-___
Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Κανένας εφησυχασμός – Μπορεί να φτάσουμε στα 500 κρούσματα

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου καθώς από 10 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων χθες Τετάρτη, ο καθηγητής τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η επιδημία του κορονοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς σε εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Όσον αφορά στα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα