Στην ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον κοροναϊό όπου αυτό είναι αναγκαίο αναφέρθηκε, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση αναπροσαρμόζουμε διαρκώς τη στρατηγική μας. Κάθε χώρα ακολουθεί τους δικούς της κανόνες ακόμη και στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Το μοναδικό κριτήριο είναι το αποτέλεσμα και με βάση αυτό, μέχρι σήμερα, έχουμε πετύχει πολλά πράγματα. Για να συνεχίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο θα χρειαστεί να υπάρξει τήρηση των μέτρων. Εμείς προσπαθούμε να αναλύουμε διαρκώς στους πολίτες τι και γιατί κάνουμε», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι 853 κρούσματα κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου μέχρι σήμερα. «Κρίνουμε καθημερινά τα νέα δεδομένα και λαμβάνουμε αποφάσεις αποκλειστικά με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο», σχολίασε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι εξαιρέσεις στους σχετικούς κανόνες για τη χρήση μάσκας. Υπενθύμισε δε, ότι από σήμερα και το Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται υπό ειδικά περιοριστικά μέτρα. Ακόμη, στις περιοχές με ειδικό περιοριστικό καθεστώς μέτρων, θα επιτρέπεται από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία λαϊκών αγορών ως εξής:

- θα συμμετέχουν πωλητές 50% μειωμένοι σε κάθε κατηγορία προϊόντων
- θα τηρείται απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων