Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς μετά από τις πυρκαγιές σε Νέο Βουτζά και Ραφήνα νέα εστία εκδηλώθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ, ειδικότερα στη συμβολή της λ. Πάρνηθος με την οδό Αργοναυτών, στον δήμο Αχαρνών.

Στο σημείο σπεύδουν περισσότερα από πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

Φωτιά στη Ραφήνα

Η φωτιά στη Ραφήνα ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:30, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, στη διασταύρωση των οδών Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου.

Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής καίει αραιή δασική βλάστηση σε οικοπεδικό χώρο. Στο σημείο έχουν σπεύσει 65 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 3 Ε/Π. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζει η Πυροσβεστική είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάποιον πολίτη που έκαιγε ξερά χόρτα.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Αρτέμιδα ενώ στους οδηγούς συστήνεται να αποφεύγουν την οδό Αρίωνος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκκενώνεται οικισμός.

Φωτιά στο Νέο Βουτζά

Πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης στο Νέο Βουτζά, σε δασική έκταση έκταση βόρεια της Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης, η οποία όμως ελέγχθηκε.

Επί τόπου επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα ενώ από αέρος γίνοντανρίψεις νερού από τρια ελικόπτερα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Δεν απειλήθηκαν οι κατοικημένες περιοχές.