Σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής. Θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.

Το Λύκειο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση (Παιδείας-Υγείας).

Η σχετική ΚΥΑ

Το Λύκειο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με κοινή Υπουργική Απόφαση (Παιδείας-Υγείας). Η ΚΥΑ προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, για το χρονικό διάστημα από 15.9.2020 έως και 27.9.2020, των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολικών μονάδων:

Α) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και

Β) του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Καισαριανής της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 15.9.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

Κλειστό σχολείο και στην Κρήτη

Νωρίτερα από το 2ο Δημοτικό σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανακοινώθηκε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό καθώς βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός. Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση : «Μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του Σχολείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, για το περιστατικό του κρούσματος εκπ/κού που παρουσιάστηκε στο Σχολείο μας, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται το προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο Σχολείο.

Κατόπιν της εισήγησης αυτής o Διευθυντής Εκπ/σης Ηρακλείου κ.Εμμανουήλ Μπελαδάκης ενημέρωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο αναστέλλει την λειτουργία του Σχολείου μας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της απουσίας του προσωπικού του».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κλειστά θα παραμείνουν πέντε σχολεία ενώ σε ένα σχολείο επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος.

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Δείτε τη σχετική λίστα

krousmata-koronoiou-sxoleio