Έτοιμα για τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής είναι τα στελέχη της ΕΛΑΣ, με τον σχεδιασμό, η οποία ενισχύει το σχέδιο της προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το οποίο αφορά τόσο τις συλλήψεις των καταδικασθέντων, όσο και την ασφαλή μεταφορά τους στις φυλακές.

Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των ποινών, που ανάβει το πράσινο φως για το επόμενο βήμα, που είναι η διαφοροποίηση μεταξύ των καταδικασθέντων που θα ακούσουν ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα και αυτών που θα ακούσουν ποινές μη ανασταλτικού χαρακτήρα

Όσοι δεν ακούσουν ότι θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές τους, θα οδηγηθούν με χειροπέδες άμεσα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας λόγω κοροναϊού που έχουν προβλεφθεί για όλους τους κρατούμενους.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Ανάλογα με τον αριθμό των ενταλμάτων σύλληψης θα γνωρίζουμε και που θα πάνε οι Χρυσαυγίτες προκειμένου να εκτελέσουν την ποινή τους.  Θεωρείται σίγουρο ότι έξι από τα μέλη του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης, θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Εκτός θα μείνει ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος έχει ακόμη την ασυλία του ως ευρωβουλευτής. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι διαδικασίες άρση ασυλίας του θα είναι ταχύτατες αμέσως μόλις κατατεθεί το αίτημα από την ελληνική πλευρά. Ισως κι εντός ενός μηνός να έχει παραδοθεί και το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επικρατέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα που θα «φιλοξενήσουν» τους χρυσαυγίτες, είναι οι φυλακές Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου και Δομοκού. Δεν αποκλείεται να «σπάσει» η ηγετική ομάδα σε δύο ή τρεις φυλακές. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν κάποιοι να μεταφερθούν στην 3η πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κι άλλοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της ενδοχώρας, όπως ο Δομοκός και το Μαλανδρίνο.

Ωστόσο, οι αρχές φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχες, καθώς μέσα στις φυλακές είναι και αρκετοί κρατούμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές: από τη μια στον Κορυδαλλό βρίσκονται τα μέλη της 17 Νοέμβρη και η Πόλα Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα και από την άλλη στις φυλακές Δομοκού βρίσκονται οι Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα και ο αντιεξουσιαστής Δημητράκης.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ των Χρυσαυγιτών που βρίσκονται στα μαχαίρια, αλλά και με άλλους κρατούμενους που θα βρουν απέναντί τους ο Μιχαλολιάκος και η παρέα τους

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Η Αστυνομία εδώ και μέρες παρακολουθεί διακριτικά τους καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση. Κάτω από τα σπίτια τους ή όπου μετακινούνται, υπάρχουν αστυνομικοί προκειμένου να προλάβουν… έκτακτες καταστάσεις.

Παράλληλα, έχουν «σφραγιστεί» τα σύνορα της χώρας ώστε να μην υπάρξει περίπτωση διαφυγής των καταδικασμένων.

Εκτακτο σχέδιο έχει προβλεφθεί και για την ώρα της σύλληψης από τα σπίτια των Χρυσαυγιτών, αλλά και πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για τις μεταγωγές τους.

Ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός έφυγε σαν... λαγός μετά το δικαστήριο για τις Βρυξέλλες 

Στο αεροδρόμιο « Ελευθέριος Βενιζέλος» εθεάθη ο Γιάννης Λαγός να επιστρέφει στις Βρυξέλλες αμέσως μετά την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Τι θα γίνει με την ασυλία του

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, όταν οι αρμόδιες εθνικές αρχές ζητήσουν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της ασυλίας ευρωβουλευτή (ή στην περίπτωση που ένας ευρωβουλευτής ή πρώην ευρωβουλευτής ζητήσει την υπεράσπιση της ασυλίας του), ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανακοινώνει στην ολομέλεια ότι το Κοινοβούλιο έλαβε την αίτηση και την παραπέμπει στην αρμόδια επιτροπή, δηλαδή στην επιτροπή Νομικών Θεμάτων.