«Η χαμηλή τιμή κρύβει κάτι. Όταν ένα προϊόν έχει 1.000€ και το βλέπεις 100€ φύγε τρέχοντας. Η μεγάλη έκπτωση είναι παγίδα.Μακριά από τις παγίδες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Διεθνούς κυβερνοασφάλειας, ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να μην ενθουσιάζεται από τις χαμηλές τιμές», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τις διαδικτυακές αγορές, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε: «Το Ινστιτούτο μας καταγράφει καθημερινά απάτες οι οποίες είναι τραγελαφικές. Ο κόσμος δυστυχώς μπαίνει στο διαδίκτυο χωρίς να ενημερώνεται, χωρίς να έχει κάνει ουδεμία εκπαίδευση. Το διαδίκτυο μαζί με έναν υπολογιστή είναι όπλο πλέον σήμερα, κάνεις τα πάντα. Το έγκλημα από παραδοσιακό έχει γίνει ηλεκτρονικό».

«Το μήνυμά μας στο CSI είναι ‘’μη τσιμπάτε’’. Στείλανε το Ηράκλειο πριν τέσσερις μέρες το βράδυ σε έναν φουκαρά ένα μήνυμα πρέπει τώρα να αλλάξεις τους κωδικούς σου γιατί θα σου μπλοκάρουμε την κάρτα. Άλλαξε τους κωδικούς του ο άνθρωπος που έχασε τα λεφτά του, η τράπεζα ποτέ δεν στέλνει μήνυμα σε SMS «άλλαξε τους κωδικούς σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα τηλεφωνήματα που γίνονται από το εξωτερικό, σημείωσε: «Μη τα σηκώνεται. Είναι υπερχρεώσεις μέχρι εκεί που δεν πάει. Γίνονται υπερχρεώσεις μέσα σε γραμμές υψηλού κόστους. Εμένα όποτε με παίρνουν μόλις τελειώσει η κλήση το μπλοκάρω κατευθείαν μόνος μου. Εμένα ότι με ενοχλεί το μπλοκάρω».

Ερωτηθείς πως μπορεί να τσεκάρει κανείς αν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι υπαρκτό, απάντησε ότι «ο τρόπος είναι ένας και μόνο, βάζεις το όνομα στο Google και εκεί βλέπεις αν έχει απασχολήσει στο παρελθόν με άσχημα δημοσιεύματα».