Τελευταίο επεισόδιο αποτελεί το από 17.12.2020 Υπηρεσιακό Σημείωμα που συντάχθηκε και υπογράφεται από την αναπληρώτρια προϊσταμένη της διεύθυνσης εναλλακτικής διαχείρισης του ΕΟΑΝ, τη γνωστή Αργυρώ Ρεμούνδου.

Όπως έχει αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα από τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η Αργυρώ Ρεμούνδου φέρεται να έχει μεταταχθεί παράνομα στον ΕΟΑΝ (επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), ενώ φέρεται να έχει εισπράξει παράνομα ποσά μισθοδοσίας που έχουν προσαυξηθεί λόγω υπολογισμού προσωπικής διαφοράς, που δεν δικαιούται. Παράλληλα, η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει προβεί σε επαναλαμβανόμενες παραβάσεις καθήκοντος με στόχο να μην κλείσουν οι μπλε κάδοι της ΕΕΑΑ Α.Ε.

Η Αργυρώ Ρεμούνδου στο συγκεκριμένο Υπηρεσιακό Σημείωμα, που έστειλε προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιωάννη Σιδέρη με κοινοποίηση στον Πρόεδρο ΔΣ Νίκο Χιωτάκη, ψευδώς και παραπλανητικώς τους τονίζει ότι μετά την άπρακτη πάροδο 6 μηνών από την υποβολή ενός πλήρους αναθεωρημένου επιχειρησιακού σχεδίου ενός υφιστάμενου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, το εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο εγκρίνεται αυτόματα και αυτοδικαίως ανανεώνεται η έγκριση του συγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης.

Η Αργυρώ Ρεμούνδου προσπαθεί να παραπλανήσει τη διοίκηση του ΕΟΑΝ λέγοντας ψέματα, επειδή πλέον γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα ανακληθεί η μετάταξή της στον ΕΟΑΝ, οπότε «προσπαθεί να τελειώσει όλες τις αποστολές που έχει αναλάβει», όπως τονίζουν στα «Π» υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η παρανόμως μεταταχθείσα υπάλληλος ψεύδεται παρόλο που γνωρίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του νόμου 4496/2017 δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης έγκρισης ενός υφιστάμενου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης μετά την άπρακτη πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος. 

Η Αργυρώ Ρεμούνδου γνωρίζει ότι μόνο για τα νέα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης που υποβάλλουν αίτημα έγκρισης στον ΕΟΑΝ προβλέπεται η αυτόματη έγκριση μετά την άπρακτη πάροδο 4 μηνών από το αίτημα έγκρισης, σύμφωνα την παράγραφο 9 του άρθρου 4Β του νόμου 4496/2017. Όμως τα γραπτά μένουν, οπότε το από 17.12.2020 υπογεγραμμένο Υπηρεσιακό Σημείωμα της Αργυρώς Ρεμούνδου ήδη μπήκε στο φάκελο που διερευνούν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές.Με ενδιαφέρον αναμένεται το γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου του ΕΟΑΝ Ευδοξίας (Δόξας) Καραμπατζού για το συγκεκριμένο θέμα, αφού το θέμα είναι νομικό που δεν φαίνεται να το γνωρίζει καλά η μηχανικός Ρεμούνδου.

Είναι σίγουρο ότι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη νομικός υπήρξε μετακλητή υπάλληλος στον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου (που όπως έχουν αποκαλύψει τα «Π» υπήρξε για πολλά χρόνια επίσημος εκπρόσωπος των μπλε κάδων στη Θεσσαλονίκη, πριν εκλεγεί βουλευτής) δεν μπορεί να αλλάξει τα οριζόμενα στο νόμο 4496/2017.


Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ παρακολουθούν το θέμα και θα επανέλθουν ώστε να ενημερώσουν τους αναγνώστες για τις νεότερες εξελίξεις, ενώ αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση του εποπτεύοντος υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη.