«Το πρωί που μίλησα μαζί του ήταν καλύτερα απλά είναι σοκαρισμένος, κουρασμένος, θέλει να ηρεμήσει και να αναρρώσει με ησυχία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος του συνδικάτου Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργακόπουλος, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ, βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη των δραστών που γρονθοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό, ενώ παράλληλα διατάχθηκε και προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

«Ήταν πολύ βάρβαρη επίθεση. Μπήκε στην Ανθούπολη, είδε τους δύο ανθρώπους να μην φοράνε τη μάσκα και να έχουν και τα πόδια ανεβασμένα στα καθίσματα, τους έκανε σύσταση και έγινε ότι έγινε μετά. Είναι ένα γεγονός πρωτοφανούς βαρβαρότητας, δεν είναι όμως ένα μεμονωμένο περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος περιγράφοντας τη φρίκη που βίωση ο σταθμάρχης.

«Συμβαίνουν δυστυχώς στο μετρό διάφοροι διαπληκτισμοί με επιβάτες μεταξύ τους, με επιβάτες με το προσωπικό, με αρνητές μάσκας, που είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά και με επιβάτες μεταξύ τους αλλά και με επιβάτες που έρχονται να ζητήσουν τη δική μας τη συνδρομή», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτό που έχουμε τονίσει πάρα πολύ καιρό με υπηρεσιακές μας αναφορές είναι ότι χρειάζεται καλύτερη φύλαξη. Υπάρχει μια σχετική ασφάλεια στο μετρό αλλά σίγουρα χρειάζεται βελτίωση σημαντική και ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Έχουμε κληθεί αρκετές φορές να αντιμετωπίσουμε περιστατικά για μάσκες αλλά υπάρχουν και τοξικομανείς, άνθρωποι μεθυσμένοι, περιθωριακοί που δημιουργούν διάφορα προβλήματα», επισήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος.