Ντόμινο εξελίξεων στον ελληνικό αθλητισμό με άγνωστες προεκτάσεις προκαλεί η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Μπεκατώρου στις 20 Δεκεμβρίου μιλώντας στο marieclaire, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας, ενώ στο Πρώτο Θεμα που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε και νέες δηλώσεις της δις Ολυμπιονίκη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρέμβαση Εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκαλούν οι δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για το τί ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη αναφορά για τη σεξουαλική κακοποίηση στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Παραίτηση Αδαμόπουλου από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Την παραίτηση του από αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για εμπλοκή του στο βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου το 1998.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος που είναι στην ΕΙΟ από το 1997 είναι και κομματικό στέλεχος της ΝΔ στη Ραφήνα και το κυβερνών κόμμα προχώρησε άμεσα σε αναστολή της ιδιότητας του.

Σπάνε τη σιωπή τους και άλλες αθλήτριες

Ηδη το δρόμο που χάραξε η Μπεκατώρου ακολούθησαν άλλες δύο αθλήτριες, οι οποίες αντλώντας δύναμη και θάρος απο τη Σοφία Μπεκατώρου, μίλησαν για τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσαν

Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικόφ, αποκάλυψε τα όσα βίωσε πριν από 30 χρόνια από γιατρό, ο οποίος κατά την ιατρική εξέταση του ώμου της, της ζητούσε να κατεβάσει το μαγιό.

Στη συνέχεια και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου εξομολογήθηκε σε ανάρτησή της στο Facebook την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από ιδιώτη γιατρό. Έπειτα από τραυματισμό της, επισκέφτηκε ιατρό του ασφαλιστικού της φορέα, ο οποίος την εξέτασε γυμνή χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Τέλος η πρώην πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας Μαρίνα Ψυχογιού εξομολογήθηκε στον ιστότοπο sportsfeed.grτην σεξουαλική παρενόχληση από μέλος της ΕΙΟ στο αυτοκίνητο με το πρόσχημα πως

Φαίνεται λοιπόν πως ο χώρος του αθλητισμού κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά που αναμένεται το επόμενο διάστημα να συνταράξουν τη χώρα.

Μετά τη δημοσιοποίηση για όλα όσα έζησε η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, τη σκυτάλη των αποκαλύψεων, πήρε η Νίκη Μπακογιάννη, η ασημένια ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, που θέλησε να μιλήσει για τη δική της τραυματική εμπειρία.

Μιλώντας στο sports3.gr, η Νίκη Μπακογιάννη ανέφερε πως όταν ήταν 29 ετών και ενώ ήδη το ολυμπιακό μετάλλιο βρισκόταν στην πλούσια προθήκη της, εμπιστεύτηκε έναν παράγοντα της ομοσπονδίας της, παράγοντα του ΣΕΓΑΣ και βγήκε μαζί του για ένα αθώο καφέ.

Σύσσωμος ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, με αφορμή την καταγγελία της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι του Σαββάτου (16/1) με την Ολυμπιονίκη, στην οποία τόνισε ότι βρίσκεται δίπλα της, ενώ με μήνυμα που ανάρτησε στα social media έκανε λόγο για «μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας» και συμπλήρωσε: «Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε».

Την ίδια ώρα μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΝ Φώφη Γεννηματά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για μια κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

«Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι», έγραψε, μεταξύ άλλων, στα social media o πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Όταν μία γυναίκα μιλάει, είναι σπουδαίο, σπάμε τη σιωπή

Την αμέριστη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου, που μίλησε δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε στο παρελθόν, θέλησε να εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του Instagram.

Σε insta story ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε όλα τα θύματα έμφυλης βίας να «σπάσουν τη σιωπή».

«Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας μάλιστα και το hashtag #ΣΟΦΙΑΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ.

Γεννηματά: Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκθειάζει την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση. Η κ. Γεννηματά, σε ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει πως η Σοφία Μπεκατώρου με την στάση της επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ’ όλα δύναμη ψυχής.

Προσθέτει πως με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά.

«Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά και υπογραμμίζει: «Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει «όχι» σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. ‘Αντρες και γυναίκες σχηματίζουμε μια αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει ακόμα ντροπιαστική και απαράδεκτη τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, καθώς με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο.

Κουτσούμπας: Πράξη αυτονόητη χωρίς «ναι μεν, αλλά» η στήριξη της Σ. Μπεκατώρου

Πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν «ναι μεν, αλλά», χαρακτηρίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τη στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου.

«Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν «ναι μεν, αλλά». Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία, με ευθύνη του κράτους, των αθλητριών, των νέων κοριτσιών που παραμένουν εκτεθειμένα σε κάθε είδους πιέσεις & κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ενός αθλητισμού που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη σήψη της εμπορευματοποίησης και των διαφόρων ισχυρών παραγόντων» τονίζει, σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στο Twitter.

Βαρουφάκης: Η Σοφία Μπεκατώρου αξίζει τις ευχαριστίες μας που βοηθά να γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής την Ελλάδα

Την πλήρη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εκφράζει με ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο σχετικό tweet ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Η Σοφία Μπεκατώρου όχι μόνο αξίζει την υποστήριξή μας - αλλά και τις ευχαριστίες μας που βοηθά ώστε να έρθει και στην Ελλάδα η ώρα που θα γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής με το οποίο η πατριαρχία περιβάλει την κακοποίηση των γυναικών».

Κεραμέως: Η Σοφία Μπεκατώρου δίνει δύναμη με την τόλμη της σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να σπάσουν τη σιωπή

Το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στη χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, έστειλε μέσω του twitter, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η Σοφία Μπεκατώρου με τη συγκλονιστική της μαρτυρία έκανε ένα γενναίο βήμα. Δίνει δύναμη με την τόλμη της σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να σπάσουν τη σιωπή. Για να μπει τέλος σε κάθε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης, βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Βαρβιτσιώτης: Με τη φωνή της αφυπνίζει συνειδήσεις και ζητά αλήθεια και δικαίωση

«Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μια αληθινή Ολυμπιονίκης. Όχι μόνο στον στίβο του αθλήματος. Με τη φωνή της αφυπνίζει συνειδήσεις και ζητά αλήθεια και δικαίωση» έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Απέναντι σε κάθε υποκριτική προσπάθεια αμφισβήτησης και συγκάλυψης, είμαστε όλοι ξεκάθαρα με τη Σοφια», επισήμανε στην ίδια ανάρτηση ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Συρεγγέλα: Ευχή να βρουν και άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου

«Με την συγκλονιστική αυτή ομιλία της η προσφορά της Σοφίας προς το κοινωνικό σύνολο και προς όλες τις γυναίκες έχει μεγαλύτερη αξία ακόμα και από τα 10 μετάλλια με τα οποία τίμησε την Ελλάδα», δήλωσε η υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα για τις αποκαλύψεις της ολυμπιονίκη Σοφία Μεκατώρου και για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

«Είναι ευχή για την ελληνική κοινωνία να βρουν κι άλλες γυναίκες το θάρρος που βρήκε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύψει δημόσια την εφιαλτική ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησής της, και να μιλήσουν», δήλωσε η υφυπουργός και πρόσθεσε ότι όλες οι δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών -τα 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, οι 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 είναι πάντα σε λειτουργία και έτοιμες να υποστηρίξουν γυναίκες- θύματα βίας».

Μενδώνη: Η γενναία στάση της αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση

«Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης», αναφέρει στη δήλωσή της σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου», συνεχίζει η κ. Μενδώνη. Και καταλήγει: «Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή».

Στεργίου: «Respect» για τον «σταυρό» που κουβαλάει μέσα της τόσα χρόνια

«Σοφία Μπεκατώρου. Respect. Για τον "σταυρό" που κουβαλάει μέσα της τόσα χρόνια, για τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά για αυτό αλλά και για τόσες άλλες γυναίκες και παιδιά που κακοποιούνται» έγραψε στο Twitter ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου.

Στην ίδια ανάρτηση, σημειώνει «υπάνθρωποι μαθημένοι να δρουν στο σκοτάδι δεν αντέχουν το φως της αποκάλυψης. #StartToTalk».

Στο πλευρό της Μπεκατώρου και οι αθλητές

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο έστειλε το μήνυμά του μέσω twitter:

«Την Σοφία πάντα την θαύμαζα για την καλλιέργεια και την ποιότητα του χαρακτήρα που συνόδευε τις αθλητικές της επιδόσεις. Που να ήξερα τι προσωπικό βάρος κλήθηκε και κατάφερε να διαχειριστεί.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Όποιος δεν είναι δίπλα στην κάθε Σοφία, είναι απέναντί της».

Ο Oλυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, χαρακτήρισε παράδειγμα με τη στάση της την Μπεκατώρου:

«Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου είναι συγκλονιστική. Η Σοφία δίνει ένα παράδειγμα σε όλα τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, που έχουν υποστεί ανάλογη μεταχείριση, να βγουν και να μιλήσουν. Γιατί μόνο το φως, όσο και αν καμιά φορά πονάει τα μάτια, μπορεί να διώξει το σκοτάδι».

Οι ιστιοπλόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ανέφεραν:

«Μπράβο Σοφία για το θάρρος σου και όλο το ψυχικό σθένος να μιλήσεις.

ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ – ΜΙΛΗΣΕ, ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, έγραψε στα social media: «Όχι δεν είναι σενάριο ταινίας,είναι πραγματικότητα. Πόσες γυναίκες έχουν πέσει θυματα αδίστακτων που ζουν ανάμεσα μας; Πόσες γυναίκες δεν μίλησαν ποτε για τον εφιάλτη που έζησαν; Πόσες γυναίκες καταστράφηκαν σωματικά και ψυχικά; Μπράβο στην Σοφια,που έσπασε την σιωπή και γίνεται για άλλη μια φορά παράδειγμα προς μίμηση,για να ακουστούν επιτελους ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουν στο σκοτάδι και τον φόβο,που εκείνες δεν επέλεξαν..».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του:

«Με αφορμή την προσωπική εξομολόγηση της Ολυμπιονίκου Ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφ. Αθλητισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), δηλώνει την συμπαράσταση του σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει οποιαδήποτε είδους μορφή βίας. Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό της Πολιτείας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε όχι απλά στην γνωστοποίηση παρόμοιων φαινομένων αλλά και στην σωστή αντιμετώπιση τους».

Η Βιργινία Κραβαριώτη που μαζί με την Μπεκατώρου και την Σοφία Παπαδοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ίνγκλινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο ανέφερε:

«Αγαπημένη συναθλήτρια Σοφία είμαι δίπλα σου.Όλοι μαζί σπάμε την αλυσίδα της σιωπής. Καταγγέλουμε,εναντιωνόμαστε στην σεξουαλική βία».

Η Μαρία Μπόζη και η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου που αποτελούν πλήρωμα στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας έστειλαν το δικό του μήνυμα:

«Η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Σοφία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της είναι συγκλονιστική. Ως γυναίκες, αθλήτριες και νέες, είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που υπόκειται σε οποιαδήποτε μορφή βίας στο χώρο του αθλητισμου και όχι μόνο.

Η Σοφία αποτέλεσε και αποτελεί το αθλητικό μας πρότυπο και σε μεγάλο βαθμό τον λόγο που ξεκινήσαμε ιστιοπλοΐα το 2004 και είμαστε περήφανες που δείχνει το δρόμο για ζητήματα που ξεπερνούν τα αγωνιστικά».

Οι διάσημοι Έλληνες στηρίζουν την Σοφία Μπεκατώρου

Αρκετοί έλληνες απο τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο θέλησαν να στείλουν το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της, από παράγοντα της ομοσπονδίας.