Πανελλήνια θλίψη και συγκινητικά μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε ο άδικος θάνατος του πυροσβέστη, Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, πατέρα τριών παιδιών, στον Έβρο, την ώρα του καθήκοντος, όταν προσπάθησε να σώσει μαθητές από τα ορμητικά νερά ενός χείμαρρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο επέβαινε είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Βγήκε έξω με συναδέλφους του, ωστόσο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε μέσα σε φρεάτιο, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.


pirosvestis-evros


Δείτε βίντεο με τον πυροσβέστη λίγο πρίν παρασυρθεί 



Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό, ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές απο γειτονικό σχολείο. 

Μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας

«Στον Έβρο σήμερα έχασε τη ζωή του ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την οδύνη της. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωές της» έγραψε στα social media. Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή ενώ μετέβαινε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Εβρο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης. Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς έγραψε το δικό του μήνυμα για τον άτυχο πυροσβέστη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «άλλος ένας ήρωας θυσιάστηκε στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στον Έβρο. «Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έγραψε: «Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο Πυροσβεστικό Σώμα».