«Οι υγειονομικοί πρέπει να προασπίζονται το πρόγραμμα εμβολιασμών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αναφορικά με τον γιατρό στην Κέρκυρα που ισχυρίστηκε ότι παρέλυσε μετά το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, είπε πως ο δικηγόρος του παραδέχθηκε πως ο πελάτης του έκανε λάθος καθώς εμβολίασε εκτός σειρά κάποιους στο νησί.

Την ίδια στιγμή ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι με τους εμβολιασμούς θα μειώνεται ο κίνδυνος διασποράς του κοροναϊού, ενώ είπε πως φέτος το Πάσχα θα είναι καλύτερο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Οι υγειονομικοί πρέπει να προασπίζουμε την εμβολιαστική εκστρατεία και προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας διότι είναι η μόνη διαδικασία μέσα από την οποία μπορούμε να βγούμε από αυτή την τραγωδία που μας έβαλε ο κοροναϊός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Επιπλέον ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι 150 εκατομμύρια και πλέον δόσεις του εμβολίου έχουν γίνει χωρίς κανένα νευρολογικό σύνδρομο παράλυσης των κάτω άκρων.

«Δεν έχει αναφερθεί πουθενά στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έγινε ο κλινικο-εργαστηριακός έλεγχος δεν έχει Guillain-Barre η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, έχει ούτως ή άλλως βελτιωθεί αλλά ακόμα και να είχε Guillain-Barre θα έπρεπε πρώτα να διερευνηθούν όλα τα συνήθη αίτια που κάνουν Guillain-Barre και αφού αποκλειστούν αυτά τότε να το αποδώσουμε στο εμβόλιο ως πιθανή σπάνια παρενέργεια», διευκρίνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το συμβάν παράλυσης σε γιατρό στην Κέρκυρα, επισήμανε: «Ο συνάδελφος έκανε ένα λάθος, όπως παραδέχτηκε και ο δικηγόρος του, εμβολίασε εκτός σειράς μερικούς ανθρώπους από την Κέρκυρα μέχρι χθες νόμιζα μόνο έναν ο δικηγόρος του μας είπε ότι είναι πέντε. Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, δεν είναι σωστό αυτό, είναι ηθικά απαράδεκτο αλλά δεν είναι και έγκλημα και με το που παύεται ο συνάδελφος από τα καθήκοντά του ή διατάσσεται να διενεργηθεί ΕΔΕ ο συνάδελφος αρχίζει να εμφανίζει διάφορα συμπτώματα».

«Προσέρχεται στο νοσοκομείο αρχικά αιτιώμενος στηθάγχη, μετά δύσπνοια, γίνεται έλεγχος δεν φαίνονται αυτά. Την τρίτη φορά έρχεται και λεει ''έχω παραλύσει'' και την ίδια ώρα το μέσο του δημοσιογράφου διαδίδει σε όλο το πανελλήνιο ότι ''παρέλυσε γιατρός μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου''. Ευτυχώς από όλους αυτούς τους ανθρώπους από χθες άρχισε να πρυτανεύει η λογική και ο πληρεξούσιος δικηγόρος ο οποίος με απείλησε με μηνύσεις και διάφορα άλλα βγήκε και έκανε δήλωση ότι ο πελάτης του λεει –λες και είναι ειδικός- ότι το εμβόλιο δεν συνδέεται με την όποια νόσο έχει. Θα ήθελα να διερωτηθώ δημοσίως πως ο συνάδελφος που είναι χειρουργός είναι σίγουρος ότι αυτό που έχει, αν το έχει και όσο το έχει, δεν συνδέεται με το εμβόλιο αυτό πραγματικά με ξεπερνάει», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχουμε απομακρυνθεί από την πορεία Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου, απάντησε: «Είμαστε κοντά στο να αποφύγουμε αυτή την ιστορία. Κάθε εβδομάδα που περνάει θα έχουμε εμβολιάσει περισσότερους ηλικιωμένους ανθρώπους άρα ο κίνδυνος μειώνεται. Από εμάς εξαρτάται να αποφύγουμε τον κίνδυνο με τη συμπεριφορά μας και θεωρώ λίγο λανθασμένη όχι την αισιοδοξία αισιοδοξία έχω και εγώ αλλά το να την διαχέουμε με αυτό τον τρόπο γατί αυτό θα οδηγήσει σε χαλαρότητα και η χαλαρότητα αυτή τη στιγμή είναι ο χειρότερος εχθρός της πανδημίας. Πρέπει όλοι να προσέξουμε ώστε να βρει χρόνο το εμβόλιο να γίνει σε περισσότερους συνανθρώπους μας, όντως το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί το ευπαθέστερο κομμάτι του πληθυσμού όντως θα κάνουμε ένα πολύ καλό Πάσχα, πολύ καλύτερο από ότι πέρυσι και ένα ακόμα καλύτερο καλοκαίρι όμως προσοχή μέχρι τότε δεν είναι Πάσχα , είμαστε μέσα Φεβρουαρίου».