Είναι όμορφες, έξυπνες και πολύ δυναμικές. Έχουν καταφέρει, μέσω της δουλειάς τους και της επιχειρηματικής τους ενασχόλησης, να γίνουν γνωστές σε Ελλάδα και εξωτερικό καταρρίπτοντας το μύθο ότι κυρίως οι άντρες μπορούν να είναι στο τιμόνι μίας επιχείρησης διαπρέπουν και είναι παραδείγματα προς μίμηση.

Είναι γυναίκες που είτε διαδέχθηκαν τον ιδρυτή πρόγονό τους είτε με πείσμα προσπάθησαν να κάνουν αυτό που τους αρέσει.

Η Δάφνη Σούζη έχει ανακηρυχθεί κορυφαία επιχειρηματίας της χρονιάς στην Αυστραλία και από το 1995 είναι επικεφαλής του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών της χώρας. Το 1994 ίδρυσε τη δική της επιχείρηση τη “Pow Pow Events” που οργάνωνε ενημερωτικά σεμινάρια και είχε πελάτες περίπου 250.000 Αυστραλούς. Στη συνέχεια προέβη στην πώληση της εταιρείας και έγινε συνιδιοκτήτρια ενός εκδοτικού οίκου, ο οποίος σε ορίζοντα δέκα ετών έχει πουλήσει πάνω από 1,2 εκατ. βιβλία. Το 2000 επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ δημιουργώντας μια εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Η Αριάννα Χάφινγκτον, γνωστή και ως Αριάννα Στασινοπούλου, ίδρυσε την ενημερωτικό μέσο Huffington Post, με μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία εξαγοράστηκε από την εταιρεία AOL το 2011 έναντι 315 εκατ. Δολάρια. Από το 1973 έγραφε βιβλία με επίκεντρο την γυναίκα, όπως για τα δικαιώματα, τη βιογραφία της Μαρίας Κάλλας κα. Η εφημερίδα «Guardian» την κατατάσσει στην 42η θέση των 100 ισχυρότερων προσώπων των ΜΜΕ παγκοσμίως. Γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1950 στην Αθήνα.Ο πατέρας ήταν δημοσιογράφος, ενώ η μητέρα της δανείστηκε χρήματα για να μπορέσουν η οι δύο κόρες της να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Μετά την αποφοίτησή της έκανε το «Face The Music» του ΒΒC, μαζί με τον δημοσιογράφο των λονδρέζικων Times Βernard Levin. Το 1986 παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων Μάικλ Huffington και χωρισαν το 1997. Το 2003 απέτυχε στην κατάκτηση της θέσης του κυβερνήτη της Καλιφόρνια με αντίπαλο τον ρεπουμπλικανό Arnold Schwarzenegger και το 2005 ήρθε η δημιουργία της Huffington Post.

Η Έλενα Αμβροσιάδου είναι αρκετή γνωστή στο χρηματιστηριακό χώρο. Ξεκίνησε από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, μετέβη στο Λονδίνο και ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων IKOS το 1993, η οποία είναι από τις πιο σημαντικές του κλάδου. Το μυστικό της, όπως έχει δηλώσει, είναι η αυτοπεποίθηση, η οποία χτίζεται παίρνοντας ρίσκα και μαθαίνοντας πώς να τα διαχειρίζεσαι, αλλά και οι πολλές ώρες δουλειάς. Ίδρυσε το fund με αρχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ και έφτασε να διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. δολ. περίπου και πριν την κρίση τα 3 δισ. Δολάρια. Πολλοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται στα επόμενα σχέδια της να είναι και η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, η Κουτσολιούτσου Καίτη είναι αντιπρόεδρος και συνιδρύτρια του ομίλου Folli Follie, ο οποίος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 28 χώρες ενώ απασχολεί περίπου 5.900 άτομα. Διατηρεί ηγετική παρουσία στον κλάδο των πολυκαταστημάτων, στους τομείς της χονδρικής και λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης με σημεία πώλησης και διανομής στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Το 1982 η Καίτη Κουτσολιούτσου μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη από το Μιλάνο επιστρέφουν στην Ελλάδα και ιδρύουν την εταιρεία Folli Follie και είναι υπεύθυνη για τη συνολική εικόνα του ομίλου.

Η Παπαδοπούλου Ιωάννα είναι πρόεδρος στην Παπαδόπουλος Α.Ε. και βρίσκεται στο τιμόνι της ιστορικότερης βιομηχανίας τροφίμων από το 1995, καθώς διαδέχθηκε τον πατέρα της και ιδρυτή της εταιρείας. Απασχολεί περίπου1.300 άτομα και συνεχώς επεκτείνεται σε νέες αγορές ( όπως το ψωμί)., ενώ εξάγει σε 40 χώρες, μεταξύ αυτών και στα Ηνωμένα Εμιράτα.

Μία ακόμα γυναίκα – πρότυπο, κατά το e-reportaz.gr, είναι η Λίλη Περγαντά, πρόεδρος και η ιδρύτρια της Power Health από το 1984 κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα. Ήθελε να προσφέρει εναλλακτικά προϊόντα υγείας, από το φαρμακείο της φύσης σε κάθε ελληνικό σπίτι και το κατάφερε. Καθοριστικής σημασίας, όπως αναφέρει η ίδια, είναι η συγκυρία της Αγγλίας, όπου συνέχισε τις σπουδές της στη Χημεία Τροφίμων και Μάρκετινγκ μετά την αποφοίτησή από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Εκεί γνώρισε ένα νέο τρόπο ζωής όπου οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής ‘’τροφοδοτούσαν’’ με ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους πολυάσχολους ’γγλους που έτρωγαν βιαστικά και πρόχειρα.

Η Βαχάρη Ηρώ είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Rolex στη Ελλάδα και η οικογένειά της ήταν η αντιπρόσωπος της εταιρείας στη χώρα μας από το 1956 και το 2004 ίδρυσε τη θυγατρική της στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Αγγλία στο Reading University και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Securities and Markets.

Η Πρόεδρος της Καλλιμάνη Α.Ε. Βασιλική Καλλιμάνη κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων με άλμα εξαγωγών το 2012, ενώ στόχος είναι έως το 2015 να φθάσουν στο επίπεδο του 30%. Η επιχειρη΅ατική δραστηριότητα στην αγορά των κατεψυγ΅ένων αλιευ΅άτων ξεκίνησε το 1967, όταν ο Γεώργιος Καλλι΅άνης ΅αζί ΅ε τον αδελφό του Θεόδωρο άνοιξαν στο Αίγιο ένα ε΅πορικό κατάστη΅α ΅ε κατεψυγ΅ένα τρόφι΅α.