Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το 1984 κατηγορούμενος για ασέλγεια. Η υπόθεση όμως έληξε ξαφνικά, μετά την οπισθοχώρηση του μηνυτή, με την υπόθεση να κλείνει χωρίς απόφαση της Δικαιοσύνης.

Έτσι το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό αφού δεν έγινε η δίκη και δεν υπήρχε καταδίκη. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, είχε οδηγηθεί στην αστυνομία μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του και έγινε κανονικά δακτυλοσκόπηση, κάτι που διαπίστωσαν οι Αρχές κατά την προχθεσινή σύλληψή του και όταν οδηγήθηκε για δακτυλοσκόπηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρούσε πολύ καλές φιλικές σχέσεις με ζευγάρι καλλιτεχνών, που έχει ένα γιο. Όταν το παιδί ήταν στην ηλικία των 14 χρόνων, κάποια μέρα που έμεινε μόνο στο σπίτι μαζί του, εκείνος δεν δίστασε να προσεγγίσει ερωτικά το αγόρι προκειμένου να το αποπλανήσει. Άρχισε λοιπόν να το χαϊδεύει στα γεννητικά του όργανα, προκείμενου να το ερεθίσει και να το οδηγήσει σε οργασμό.

Ωστόσο, δεν έμεινε σε αυτό…

Το επόμενο διάστημα άρχισε να τηλεφωνεί στο 14χρονο συνεχίζοντας να τον παρενοχλεί και λέγοντάς του ότι θα πρέπει να αποδεχθεί τη φύση του. Το παιδί, μετά το περιστατικό στο σπίτι του και την πίεση, άρχισε να νιώθει άγχος, ενοχές και τύψεις κι έφθασε μέχρι και την απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες του. Ευτυχώς, μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο από τους γονείς του, που τον βρήκαν με τις φλέβες των χεριών του κομμένες, και σώθηκε η ζωή του. Όταν ρωτήθηκε τόσο από τους γονείς του όσο και από τους γιατρούς τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την απόπειρα, δεν πήραν απάντηση.

Από τη στιγμή εκείνη το 14χρονο παρακολουθούσε ψυχολόγος, μέχρι που μίλησε για το γεγονός ένα χρόνο μετά. Οι γονείς έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έμαθαν τι είχε συμβεί στο παιδί τους έτσι προχώρησαν σε μηνύσεις και σε ό,τι προβλέπεται από τη νομικό οδό. Μπροστά στον ντόρο όμως που θα ακολουθούσε, λόγω του μεγάλου ονόματος και της δημοφιλίας του κατηγορουμένου, απέσυραν τη μήνυση φοβούμενοι ότι το παιδί τους θα ερχόταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time