Μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό έφερε στο φως απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε βούλευμα που έστελνε στο εδώλιο τρία αδέλφια που κατηγορούνται για τον κατά συρροή βιασμό και βασανισμό του 5χρονου γιου του ενός. Και οι τρεις κατηγορούμενοι υπηρετούσαν σε τρία διαφορετικά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και φέρονται ότι από το Μάρτιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2016 κακοποιούσαν με κάθε τρόπο το αγοράκι. Το παιδί, εκτός των άλλων, έφερε στο σώμα του τραύματα που προήλθαν από σβήσιμο τσιγάρων, ενώ ο εφιάλτης του αποκαλύφθηκε από τα παραμιλητά του την ώρα που κοιμόταν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πατέρας του πεντάχρονου αγοριού είναι Λοχίας ΕΠΟΠ, ενώ ο ένας αδελφός του υπηρετούσε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού των τεθωρακισμένων και ο δεύτερος με το βαθμό του σημαιοφόρου στο αρχηγείο του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού. Ο πατέρας, σύμφωνα με το protothema.gr, βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του από το 2014 και, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου, έπαιρνε το γιο του σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, τις ημέρες των Χριστουγέννων, του Πάσχα και άλλων αργιών είτε στο πατρικό του σπίτι στη Θεσσαλία είτε στο σπίτι του στον Πειραιά.

Όταν μια μέρα του Ιουνίου του 2016 το παιδί επέστρεψε από τον πατέρα του υποσιτισμένο και σε κατάσταση υπνηλίας, η μητέρα του παρατήρησε στο μπράτσο του ένα στρογγυλό σημάδι, που έμοιαζε σαν να είχε σβηστεί τσιγάρο πάνω του. Το αγοράκι τα βράδια είχε εφιάλτες και παραμιλούσε: «Φτάνει, δεν αντέχω άλλο». Όταν η μητέρα άρχισε να ρωτάει το γιο της για τα σημάδια, εκείνος της απάντησε ότι ο πατέρας του του είχε πετάξει τσιγάρο, ωστόσο ο μικρός προχώρησε σε μια απίστευτη εξιστόρηση των όσων βίωνε λέγοντας ότι ο πατέρας του κάνει και άλλα πράγματα με την «ουρίτσα» του», όπως είχαν βαφτίσει οι τρεις στρατιωτικοί τα γεννητικά τους όργανα.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της μητέρας του, ο μικρός ανέφερε ότι ο πατέρας και οι θείοι του, ο ένας μετά τον άλλο, την ίδια ημέρα «μου ανοίγουν το στόμα με τα δύο χέρια και εμένα με πονάει» και βάζουν «την ουρίτσα τους στο στόμα μου» και «αυτά γίνονταν αμέτρητες φορές». Ακόμα, είπε ότι κάποιος από τους θείους του «έβαλε την ουρίτσα του στο χέρι του και αλλού».

Το αγοράκι επανέλαβε τις ίδιες λεπτομέρειες σε όλες τις συνεδρίες που είχε με ψυχιάτρους και ιατροδικαστές, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο ο πατέρας όσο και οι θείοι του το απειλούσαν ότι «θα σκοτώσουν τη γιαγιά και θα το δείρουν αν το πει».

Το 2019, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών (Στρατοδικείου), οι τρεις στρατιωτικοί παραπέμφθηκαν να δικαστούν για σωρεία αδικημάτων, σχετιζόμενα με τη γενετήσια ελευθερία και κατά συρροή βιασμούς κ.λπ. σε βάρος ανηλίκου. Όμως, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε το παραπεμπτικό βούλευμα και το ανέπεμψε για νέα συζήτηση στο Στρατοδικείο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time