Σταθεροποιημένες στις 150 – 170 εισαγωγές την ημέρα είναι πλέον οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής, οι οποίες βρίσκονται πια κάτω από το 50% των συνολικών τέτοιων εισαγωγών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, στις 163 έφτασαν την Κυριακή οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στο ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου, ενώ στις 153 περιορίστηκαν για το Σάββατο, όταν οι συνολικές εισαγωγές για ασθενείς με νόσο COVID – 19 στο σύνολο του ΕΣΥ της χώρας μας είχαν φτάσει τις 422.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στο ΕΣΥ της Αττικής κυμαίνονταν στις 210240, δηλαδή ακόμη και πάνω από το 50% τέτοιων εισαγωγών στο ΕΣΥ όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι χαρακτηριστικό σήμα αναμένεται να «δώσουν» τη Δευτέρα οι γενικές εφημερίες των νοσοκομείων της Αθήνας «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός», τα οποία ξεκινούν τη γενική εφημερία τους με ελεύθερες κλίνες COVID – 19, αλλά με ασφυκτική πίεση στις κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με COVID – 19.

Μάλιστα, ο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύει το πρωί της Δυετέρας δύο διασωληνωμένους ασθενείς με νόσο COVID – 19 εκτός ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, «έδινε» για το βράδυ της Κυριακής όλες τις κλίνες ΜΕΘ COVID – 19 του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου ως κατειλημμένες…