Ο πόλεμος του ζεύγους Πατούλη έπειτα από 35 χρόνια κοινής πορείας αιφνιδίασε πολλούς, πολύ περισσότερο όμως αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αντίδραση της Μαρίνας Πατούλη, η οποία μίλησε για βαθιά κρίση στο γάμο τους, για τη στάση του συζύγου της και την άρνησή του να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά και για τις εφιαλτικές στιγμές που ζει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση του χωρισμού ανήκει σε εκείνον. Ακολούθησε το εξώδικο του περιφερειάρχη Αττικής στη Μαρίνα Πατούλη με το οποίο της ζητούσε να σταματήσει να μιλά για εκείνον και την οικογένειά του σε δημόσιες εμφανίσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μηνύσει και την ίδια και τα ΜΜΕ (!!!) που φιλοξενούν τις δηλώσεις της.

Στη συνέχεια, με επιστολή του στα ΜΜΕ ο Γιώργος Πατούλης παρακάλεσε να σεβαστούν τις δύσκολες οικογενειακές στιγμές που βιώνει ο ίδιος, όχι για τη διαφύλαξη της προσωπικής του εικόνας, αλλά για την ψυχική ηρεμία του έφηβου γιου του. Οι πληροφορίες από το «ζωηρό παρασκήνιο» ωστόσο αναφέρουν ότι η κόντρα των δύο πρώην συζύγων έχει να κάνει καθαρά με οικονομικές διεκδικήσεις και διαφορές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», εδώ και τρεις μήνες η Μαρίνα Πατούλη μαζί με το δικηγόρο της σβήνουν και γράφουν αγωγές με σοκαριστικές αποκαλύψεις κατά του περιφερειάρχη Αττικής. Η απειλή των αγωγών και των όσων εκείνη λέει ότι θα ισχυριστεί θα πλήξουν σοβαρά τη δημόσια εικόνα του, πράγμα που αποτελεί και ένα μέσο πίεσης αλλά και έναν άσο στο μανίκι της, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα έχει στο μυαλό της.

Οι αποκαλύψεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορούν «αταξίες» του Γιώργου Πατούλη με την ύπαρξη τρίτων προσώπων αλλά και θέματα οικονομικής φύσεως, αφήνοντας υπαινιγμούς για ατασθαλίες που, ακόμη κι αν δεν υπάρξουν αποδείξεις, είναι ικανές να τσαλακώσουν την εικόνα του και να πλήξουν το κόμμα στο οποίο ανήκει, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη, η απόφασή του να χωρίσει δεν προέκυψε ξαφνικά τον Ιανουάριο, όταν εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη.

Το θέμα του χωρισμού τους ήταν κυρίαρχο στις μεταξύ τους συζητήσεις εδώ και πολλούς μήνες. Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με όσα λέγονται στο περιβάλλον του, φέρεται να ζητούσε να μάθει τις τυχόν απαιτήσεις της για τη λύση του γάμου τους, προκειμένου το διαζύγιο να βγει συναινετικό, θέλοντας προφανώς να προλάβει διενέξεις και ψυχοφθόρες δικαστικές αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά της η Μαρίνα Πατούλη φέρεται να προέταξε μια σειρά απαιτήσεων οικονομικής φύσεως, τι οποίες ο σύζυγός της αποδέχθηκε, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων και των δύο κατοικιών του ζεύγους – μία στα βόρεια και μία στα νότια προάστια. Εκτός από τα δύο ακίνητα, η Μαρίνα Πατούλη λέγεται ότι απαίτησε και ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να προκαλέσει ίλιγγο στους κοινούς θνητούς. Παρ’ όλα αυτά, η μεταξύ τους συμφωνία δεν προχώρησε, καθώς όταν ο Γιώργος Πατούλης έφυγε από το σπίτι κόβοντας κάθε επαφή μαζί της, αλλά όχι με το παιδί τους, η σύζυγός του πέρασε στην αντεπίθεση δημοσιοποιώντας με εκρηκτικό τρόπο το τέλος της σχέσης τους.

Αλλάζει ρότα

Στο μεταξύ, έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας η Μαρίνα Πατούλη πήρε χθες εξιτήριο και κατά την έξοδό της από γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων έδειχνε εμφανώς καταβεβλημένη από την περιπέτεια της υγείας της αλλά και αποφασισμένη να αλλάξει ρότα, αφήνοντας πίσω της όλα αυτά που τη στενοχώρησαν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, παίρνει εξιτήριο απ’ ό,τι την πλήγωσε. Κάποιοι ερμήνευσαν την αλλαγή της ως ένα βήμα που έγινε με το σύζυγό της, ώστε να καμφθούν οι κυρίως οικονομικές διαφορές και να προχωρήσουν συναινετικά προς το διαζύγιο.

Η φιλόλογος και πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece είχε μεταφερθεί πριν από λίγες ημέρες στην κλινική, έπειτα από επιδείνωση ενός προβλήματος υγείας που είχε εδώ και καιρό με την καρδιά της. Η κ. Πατούλη μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως θέλει να πάει στο παιδί της, τον Αλέξανδρο, ενώ παράλληλα έδειξε τη συγκίνησή της γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δέχτηκε πάρα πολλά μηνύματα στήριξης από γυναίκες αλλά και από άντρες. Όπως επισήμανε, όλη αυτή η περιπέτεια των τελευταίων ημερών ήταν ένα μάθημα ζωής για εκείνη, ενώ τόνισε πως αφήνει πίσω της όλο αυτόν τον πόνο και συνεχίζει τη ζωή της αντλώντας δύναμη από την αγάπη που της έδειξε ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα. Λίγο νωρίτερα, μέσα από το δωμάτιο του ιδιωτικού νοσοκομείου με ανάρτησή της στο Instagram ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που της συμπαραστάθηκαν στη δύσκολη περίοδο που βιώνει.

Στην ανάρτηση που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram η Μαρίνα Πατούλη γράφει: «Συγκινημένη. Το λιγότερο. Ευγνώμων. Το περισσότερο. Σε όλες εσάς τις γυναίκες - φίλες σας νιώθω πια, που με τα λόγια σας μου δώσατε μια δύναμη πιο δυνατή από εκείνη που πίστευα πως έχω. Κάθε ιστορία σας, κάθε φράση σας, κάθε συλλαβή σας, κάθε “Μαρίνα σε καταλαβαίνω γιατί τα έχω περάσει” αποτελούν πλέον για μένα το έναυσμα για να ξεπεράσουμε όλες μαζί όσα για το λάθος λόγο και με το λάθος τρόπο μας κρατούσαν στάσιμες στον πόνο του χωρισμού. Σας διάβασα, σας ξαναδιάβασα μέχρι που αποστήθισα τα αδιέξοδά μας. Όσα μας “χάραξαν” τα αφήνουμε πίσω. Ο νέος δρόμος που θα χαράξουμε όλες μαζί ανοίγεται από σήμερα μπροστά μας. Και θα είναι τόσο μεγάλος και τόσο φωτεινός όσο ποτέ δεν φανταζόμασταν... Σας στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά... (φωτό αρχείου). Αύριο το πρωί εξιτήριο – από όλα όσα με πονάνε. Σας αγαπώ, Μαρίνα!».

«Σφαγή» για μια κουβέντα του Πατούλη

Κι ενώ τη Μαρίνα Πατούλη την έχουμε ακούσει να μιλάει στις κάμερες για το χωρισμό της, τον πόνο που νιώθει και την ευκαιρία που ήθελε να δώσει στο γάμο της, ο Γιώργος Πατούλης δεν έχει μιλήσει ακόμη για το χωρισμό τους, ζητώντας μάλιστα με επιστολή του στα Μέσα να σεβαστούν τις δύσκολες οικογενειακές στιγμές που βιώνει, για την ψυχική ηρεμία του έφηβου γιου του. Όπως είναι φυσικό, όλες οι εκπομπές θα ήθελαν μια συνέντευξη του περιφερειάρχη, γι’ αυτό και όλες οι παρουσιάστριες διεκδικούν την πολυπόθητη συνέντευξη, όπου ο Γιώργος Πατούλης θα μιλήσει για το χωρισμό και το διαζύγιο έπειτα από 35 χρόνια κοινής πορείας.
Κρούση για συνέντευξη έχουν κάνει από την Τατιάνα Στεφανίδου και τη Ζήνα Κουτσελίνη μέχρι τη Φαίη Σκορδά, την Ελεονώρα Μελέτη και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time