Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η νέα προσφορά του ευπατρίδη εφοπλιστή και Υποναυάρχου επί τιμή Παναγιώτη Λασκαρίδη, Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» προς το Πολεμικό Ναυτικό με την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου της φρεγάτας «ΕΛΛΗ» στο Σαρωνικό «φορώντας» τα τέσσερα νέα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ) που πρόσφερε ο δωρητής στο πλαίσιο του προγράμματος «Κύκνος ΙΙ».

Κατά τον προαναφερθέντα δοκιμαστικό πλου στη φρεγάτα «ΕΛΛΗ» επέβαιναν οι Αρχηγοί ΓΕΝ και Στόλου, Αντιναύαρχοι Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ αντιστοίχως, καθώς και ο δωρητής, εφοπλιστής και Υποναύαρχος επί τιμή Παναγιώτης Λασκαρίδης.





Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δοκιμαστικός πλους εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκληρώσεως του προγράμματος «Κύκνος ΙΙ», που αφορούσε την προμήθεια και αντικατάσταση τεσσάρων Η/Ζ, δωρεά από τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Π. Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΝ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος για τη σημαντική συμβολή του στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ικανότητας του ΠΝ.





Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη φρεγάτα τύπου “Standard” (“S”), στην οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχής αντικατάσταση των H/Z της με άλλους νεότερου τύπου, καθώς έχει προηγηθεί η εγκατάσταση τεσσάρων νέων Η/Ζ και στη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», έργο που ολοκληρώθηκε το 2018 και χρηματοδοτήθηκε επίσης εξολοκλήρου από τον Π. Λασκαρίδη.