Ενώπιον του εισαγγελέα έχει κληθεί σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών σε βάρος του, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έφτασαν στην Εισαγγελία μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Οι τρεις γυναίκες έχουν κληθεί και καταθέσει αναλυτικά στον εισαγγελέα για τα περιστατικά που καταγγέλλουν. 

Η πρώτη και πιο σοβαρή καταγγελία αφορά σε υπόθεση βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2008. 
Το θύμα φέρεται να δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2008 μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει δουλειά.
Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρωταγωνιστή το 2010 στο καμαρίνι του. 
Και σε αυτήν την περίπτωση η γυναίκα έχει καταγγείλει πως συναντήθηκαν για επαγγελματικούς λόγους στο θέατρο, εκείνος αποπειράθηκε να την βιάσει και τελικά μετά από πάλη κατάφερε να του ξεφύγει.
Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει ότι το 2014, μετά από επαγγελματική συνάντηση, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, την οδήγησε σε ένα απόμερο σημείο και αποπειράθηκε να τη βιάσει.  

Θα αποφασίσει ο εισαγγελέας

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο δεν είναι υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη του γνωστού κωμικού ηθοποιού και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, μόνο ο δικηγόρος του, για να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Μετά την παροχή των έγγραφων εξηγήσεων, ο εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, θα αξιολογήσει το υλικό της δικογραφίας και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα αρχειοθετήσει την υπόθεση.