Ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση κρίθηκε, με βάση την πρόταση της εισαγγελέως Στέλλας Στόγια, ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο ηθοποιός θα αναμένει την ποινή του, που δεν θα είναι απαραίτητο να συμπίπτει με την πρόταση, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί για το μέγεθός της. 

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων θα είναι το τελευταίο βήμα πριν οι δικαστές αποφασίσουν τη διάρκεια της κάθειρξης και αν αυτή θα υφίσταται. 



Ο Φιλιππίδης πρόκειται να δικαστεί με τον παλαιό νόμο, λόγω της εποχής που φέρεται να διέπραξε τις απόπειρες, κάτι που μπορεί να σημαίνει 10 χρόνια κάθειρξη για κάθε απόπειρα βιασμού. Ασφαλώς θα παίξουν ρόλο η συγχώνευση των ποινών και το χρονικό διάστημα που είναι προφυλακισμένος, εφόσον φυσικά κριθεί η ενοχή του στην τελική απόφαση. Ο νέος νόμος είναι κατά πολύ αυστηρότερος, καθώς η ποινή για τον βιασμό είναι 18 χρόνια, ενώ στο πρότερο πλαίσιο ήταν 5 με 15.  

Οι ποινές με βάση τον νέο νόμο

Βιασμός
144. Όποιος έρχεται σε παράνομη συνουσία διά κολπικής, πρωκτικής ή στοματικής διείσδυσης του πέους στο σώμα άλλου προσώπου, χωρίς τη συναίνεσή του ή με συναίνεση η οποία δόθηκε υπό το κράτος βίας, απειλής ή φόβου είναι ένοχος κακουργήματος που καλείται βιασμός και υπόκειται στην ποινή φυλάκισης διά βίου.

Απόπειρα βιασμού
146. Όποιος αποπειράται βιασμό, είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε φυλάκιση δέκα χρόνων.

Σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης
146Α. Όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε κολπική, πρωκτική ή στοματική διείσδυση σεξουαλικής φύσεως στο σώμα άλλου προσώπου με οποιοδήποτε μέρος του σώματος ή αντικείμενο, χωρίς τη συναίνεσή του ή με συναίνεση η οποία δόθηκε υπό το κράτος βίας, απειλής ή φόβου είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.



Απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης διά διείσδυσης
146Β. Όποιος αποπειράται σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Εξαναγκασμός σε διάπραξη βιασμού
146Γ. Όποιος εξαναγκάζει άλλον με τη χρήση βίας, απειλής ή φόβου σε διάπραξη βιασμού εναντίον τρίτου προσώπου είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.



Εξαναγκασμός σε σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης
146Δ. Όποιος εξαναγκάζει άλλον με τη χρήση βίας, απειλής ή φόβου σε διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης διά διείσδυσης εναντίον τρίτου προσώπου είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται στην ποινή της φυλάκισης διά βίου.

Εξαναγκασμός σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα
146Ε. Όποιος εξαναγκάζει άλλον με τη χρήση βίας, απειλής ή φόβου σε διάπραξη συνουσίας ή άλλων πράξεων σεξουαλικού χαρακτήρα είναι ένοχος κακουργήματος και υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα δέκα (10) έτη.