Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ.

Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, στο Λόφο Πανή, με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία να μιλούν για συμβόλαιο εκτέλεσης θανάτου. 



Ο δημοσιογράφος επέστρεφε από την δουλειά του όταν δέχθηκε την επίθεση. 



Η ενέδρα θανάτου στον γνωστό δημοσιογράφο του αστυνομικού ρεπορτάζ είχε στηθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι χαμηλού κυβισμού. Όταν πέρασαν από δίπλα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον πυροβόλησαν εναντίον του 17 φορές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες φορούσε στρατιωτικά. 

Αγνωστο παραμένει αν οι δράστες τον παρακολουθούσαν ή του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του.

Στο σημείο της δολοφονίας έσπευσαν αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.



Παράλληλα, αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής και αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας.



Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Σοκ από τη δολοφονία

Η είδηση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έχει προκαλέσει σοκ στο χώρο της δημοσιογραφίας και όχι μόνο.

Το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν καθημερινά στην εκπομπή του Star «Aλήθειες με τη Ζήνα» ενώ είχε ιστοσελίδα που ασχολείτο με αστυνομικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o Γιώργος Καραϊβάζ είχε φτάσει στο σπίτι του, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε σκούτερ τον πλησίασαν και ο συνοδηγός τον πυροβόλησε με 17 σφαίρες.

Συγκλονισμένο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:
Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

Πελώνη: Οι δράστες θα συλληφθούν

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωση της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. 

«Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλληπητήριά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.