Μόλις τριάντα δευτερόλεπτα διήρκησε η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δέχτηκε δέκα σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι δείκτες του ρολογιού έγραφαν 14:30 όταν οι δολοφόνοι του τού έκοψαν το νήμα της ζωής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, επιστρέφοντας από τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν ο δημοσιογράφος στάθμευσε το αυτοκίνητό του κοντά στην είσοδο του σπιτιού του και αποβιβάστηκε. Εκείνη τη στιγμή, δύο άτομα που επέβαιναν σε χαμηλού κυβισμού μοτοσικλέτα, πιθανόν σκούτερ, τον πλησίασαν και ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Δέχτηκε 10 σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι, ενώ από το σημείο της ενέδρας περισυνελέγησαν 13 κάλυκες.

Οι έρευνες των αρχών

Μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας του βρέθηκαν τουλάχιστον δύο άτομα, σύμφωνα με τους οποίους, όπως είπαν στους αστυνομικούς, το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα και πως ο ένας εκ των δραστών φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ.

Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία έγινε έλεγχος σε ένα σκούτερ που προσομοίαζε σε εκείνο που επέβαιναν οι δράστες.

Οι επιβάτες του, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τον φόνο του δημοσιογράφου.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν προσδιορίσει τα κίνητρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η ενέδρα που στήθηκε στον δημοσιογράφο φαίνεται να ήταν μελετημένη με την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ οι δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς γνώριζαν τι ώρα επέστρεφε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star που εργάζονταν στο σπίτι του, αλλά και το δρομολόγιο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν μετά το χτύπημα τους για να φύγουν γρήγορα από την περιοχή.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε και τρίτο άτομο στην “επιχείρηση” εξόντωσης του δημοσιογράφου, ο οποίος να τον πήρε στον κατόπι από τη στιγμή που έφυγε από το κανάλι και να ειδοποίησε του συνεργούς του όταν το θύμα πλησίαζε στον Άλιμο έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την εγκληματική τους ενέργεια.

Σοκάρει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα

Σοκάρει η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στην κάμερα του MEGA που όπως υποστήριξε είδες τους δράστες να του ρίχνουν την χαριστική βολή, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Για να είναι σίγουροι ότι θα εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου του.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο σκουτεράκι – σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες – και τράπηκαν σε φυγή. Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δύο άνδρες. Δεν αποκλείεται να το έχουν εγκαταλείψει σε κάποιο σημείο για να συνεχίσουν την διαφυγή τους.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν τρεις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου που κλάδευαν κάποια λουλούδια. Μόλις ολοκληρώθηκε η δουλειά τους, εμφανίστηκαν οι δύο δολοφόνοι. Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις τους είναι πολύ σημαντικές.

Μιλώντας στον Antenna μάρτυρας είπε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. «Δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί».

«Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα. Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρ’ όλα αυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση. Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε και το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», είπε. «Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο πεντάλεπτο», περιέγραψε, τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο οι τρεις υπάλληλοι.

Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοΐδης

Έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης με αφορμή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοϊδη να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξιχνιαστεί γρήγορα η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.