Εξελίξεις σε σύντομο χρόνο για τα αίτια της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό. «Πολύ γρήγορα η Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη» ανέφερε κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος ενημέρωσε σχετικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr υπάρχουν «ίχνη» στα αρχεία των υπολογιστών και του κινητού τηλεφώνου του θύματος που αξιολογούνται ως σοβαρά. Επίσης, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η βαλιστική έρευνα από την οποία προκύπτει ότι 9άρι τ όπλο με το οποίο τον εξετέλεσαν εν ψυχρώ δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι ήταν επαγγελματίες και το προμηθεύτηκαν επί τούτου για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου.

Η ΕΛΑΣ επίσης αναζητεί στοιχεία για το όχημα διαφυγής τους, τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ και τον αριθμό κυκλοφορίας της που κατά πάσα πιθανότητα είναι πλαστός ή το όχημα έχει κλαπεί. Ενδιαφέρον μεγάλο παρουσιάζει επίσης και το σκέλος των ερευνών για τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος καθώς οι επαγγελματίες – λόγω της στυγνότητας της εξ επαφής πράξης τους - «κατατάσσονται» από την Αστυνομία στη λίστα των αλλοδαπών που κατάγονται από κράτη του παλαιού παραπετάσματος και ως εκ τούτου ενήργησαν ως εντεταλμένα όργανα αγνώστων εντολέων.