Θύμα του ανηλεούς πολέμου της διαβόητης Greek Mafia που τα τελευταία χρόνια βάφει με αίμα τους δρόμους της Αττικής θεωρείται πως έπεσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, καθώς η μεθόδευση της άγριας δολοφονίας του μέρα μεσημέρι την Παρασκευή, λίγα μέτρα από το σπίτι του στην περιοχή Πανί στον Άλιμο, έχει πολλά κοινά με τα συμβόλαια θανάτου που εκτελούνται μεταξύ των αντίπαλων εγκληματικών οργανώσεων της ελληνικήςμαφίας.

Οι αστυνομικοί που έχουν πάρει προσωπικά την υπόθεση, καθώς έπειτα από τόσα χρόνια συνεργασίας θεωρούσαν τον 52χρονο αστυνομικό ρεπόρτερ ως συνάδελφό τους, ερευνούν βήμα βήμα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε, ενώ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο πίσω από το θάνατό του να βρίσκονται αλλοδαποί πληρωμένοι δολοφόνοι που ήδη διέφυγαν από τη χώρα.

Η μεθοδολογία και ο σχεδιασμός της εκτέλεσης του δημοσιογράφουδείχνει επαγγελματίες δολοφόνους, όπως εκτιμούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου». Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν από το εξωτερικό μόνο και μόνο για να σκοτώσουν το δημοσιογράφο που πιθανότατα δεν γνώριζαν καν, καθ’ υπόδειξη του ηθικού αυτουργού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δύο αδίστακτοι δράστες έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας μόλις 10 λεπτά πριν ο Γιώργος Καραϊβάζπαρκάρει το αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του επί της οδού Άννινου, στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα, που πιθανότατα παρακολουθούσε το δημοσιογράφο από την ώρα που έφυγετο μεσημέρι της Παρασκευής από το στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Star για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όταν πλέον ο Καραϊβάζ προσέγγιζε την περιοχή, ενημερώθηκε σχετικά το ζευγάρι των δολοφόνων που του έστησε ενέδρα. Μάλιστα, αρχικά ο δράστης φέρεται να τον πυροβόλησε εν κινήσει, γι’ αυτό και μία σφαίρα βρήκε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να χαρτογραφήσουν τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά το δρομολόγιο επιστροφής του, εκτιμώντας ότι θα βρεθεί και άλλο υλικό από κάμερες ασφαλείας. Γεγονός είναι ότι στο τζιπ του δημοσιογράφου, που μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, δεν εντοπίστηκε συσκευή εντοπισμού GPSπου ενδεχομένως να είχαν τοποθετήσει οι άνθρωποι που τον ήθελαν νεκρό.

Βίντεο αποκαλύπτει τους δράστες

Στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται βίντεο-ντοκουμέντο, που δείχνει τους πληρωμένους δολοφόνους την ώρα που προσεγγίζουν στα 500 μέτρα το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και κάνουν επιτόπου στροφή στο δρόμο, πιθανότατα όταν πλέον είχαν δεχθεί το τηλεφώνημα ότι ο δημοσιογράφος έφτανε στο σημείο από άλλο δρόμο από αυτόν που βρίσκονταν εκείνοι. Πέντε λεπτά πριν αδειάσουν το γεμιστήρα του όπλου τους πάνω στον ανυπεράσπιστο ρεπόρτερ καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας πάνω στο μαύρο σκούτερ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ο οδηγός της μοτοσικλέτας να φοράει ασημί κράνος και ακριβώς πίσω του ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου, με κουκούλα και καλυμμένο το πρόσωπό του. Είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, φοράει μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. Ο οδηγός φαίνεται μικρόσωμος, φοράει μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο ρόλος της γυναίκας έξω από το σπίτι του

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η ταυτότητα άγνωστης γυναίκας που εκείνο το μεσημέρι εθεάθη στην περιοχή να μιλάει πολλή ώρα στο κινητό της τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιον ότι έχει κάποια σχέση με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ωστόσο, φως στην υπόθεση είναι πιθανόν να ρίξουν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που θα σαρωθούν σε όλο το μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο Γιώργος Καραϊβάζ το μοιραίο μεσημέρι, ενώ θα αναζητηθούν αριθμοί κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Το σίγουρο είναι ότι οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων, καθώς απομακρύνθηκαν μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί και πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για την υπόλοιπη διαδρομή καθώς και για το εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time