Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Οι Αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία από οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία αναμένεται να τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Eκεί εστιάζουν οι αρχές

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι γνωστό ότι ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τον δημοσιογράφο βρισκόταν σε απόσταση ενάμιση μέτρου από το θύμα του, ενώ χρησιμοποίησε και σιγαστήρα προκειμένου να μην ακουστούν οι πυροβολισμοί. Οι πολλές σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν δείχνουν ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό τον Γιώργο Καραϊβάζ, αφού μετά τους πρώτους πυροβολισμούς και αφού ο δημοσιογράφος ήταν ήδη στο έδαφος, δέχτηκε άλλους 4 πυροβολισμούς.

Από το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, εξετάζεται αν ο δράστης που πάτησε την σκανδάλη φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και αν είχε έτοιμο το όπλο του πριν βρεθεί απέναντι από τον δημοσιογράφο. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο δράστες που επέβαιναν στο σκούτερ, το οποίο είναι ακόμη άφαντο, να ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο διαφυγής από το σημείο της δολοφονίας.

Οι Αρχές ερευνούν τη διαδρομή των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς και πιθανούς συνεργούς οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονία και βοήθησαν στο τελικό χτύπημα. Κρίσιμο είναι να βρεθεί το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δράστες καθώς και το όπλο της δολοφονίας, αφού αναμένεται να βοηθήσει στην περαιτέρω έρευνα των Αρχών.

Από την ΕΛ.ΑΣ εξετάζεται αν οι δράστες είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, με όλα τα στοιχεία ωστόσο που έχουν συγκεντρωθεί να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι Έλληνες. Σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: