Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής αναλύοντας την σοκαριστική εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη ο εκτελεστής ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένος δολοφόνος. Πυροβόλησε με δεικτική βολή και πάνω του δέκα σφαίρες από τις δεκατρείς.

«Πολλοί νομίζουν ότι επειδή είναι μικρή απόσταση είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό. Δεν μπορείς να το κάνεις αν δεν είσαι εκπαιδευμένος, υπογράμμισε.

Στο ερώτημα γιατί διαλέγει τη συγκεκριμένη στιγμή που υπάρχουν εκεί αυτόπτες μάρτυρες. Σημείωσε ότι: «Θα μπορούσε να αναβάλει την εκτέλεση να πάνε κάποια άλλη στιγμή. Ο Γιώργος ήταν εύκολος στόχος γιατί έκανε συγκεκριμένες διαδρομές, σε συγκεκριμένες ώρες, χωρίς συνοδεία.»

Ενώ στάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, αναφέροντας πως: «Αν έχει πυροβοληθεί το κινητό. Δεν είναι τυχαίο. Αν αυτός ο άνθρωπος πήγε από πάνω που όλες οι μαρτυρίες λένε αλλά και η βαλλιστική δείχνουν ότι πήγε από πάνω και έριξε, είδε και το χέρι του που το κρατούσε.

«Είδαν τις τρύπες στο σώμα του. Ήταν ένας επαγγελματίας αυτός που σήκωσε το πιστόλι είναι όλες στο στήθος στο λαιμό και στο κεφάλι. Η ιατροδικαστική έρευνα λέει ότι από τα δέκα χτυπήματα, από τους δέκα πυροβολισμούς, οι 8 ήταν θανατηφόρες.

Ο Γιώργος είχε πεθάνει όταν είχε πέσει κάτω. Δέχτηκε τόσα καίρια χτυπήματα λοιπόν απλώς μετά για να βεβαιωθεί 100% ότι έχει πεθάνει ο δολοφόνος τον πυροβολεί άλλες τέσσερις φορές. Λοιπόν αν έχει πυροβοληθεί το κινητό του. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο. Ίσως πίστεψε ότι μπορεί να με αυτό τον τρόπο να το καταστρέψει.»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής το ανθρωποκτονιών κάνει μια καλή δουλειά έχει μαζέψει όλα τα στοιχεία, πειστήρια, ενδείξεις, μάρτυρες, οπτικό υλικό και οι έρευνες προχωράνε.

Συνέστισε να μην βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα, ενώ όπως τόνισε ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας άνθρωπος που δεν μιλούσε σε κανέναν για τη δουλειά του κι αυτό δυσκολεύει την περίπτωση.